Autorităţile din municipiul Ploieşti nu au reuşit, pentru al doilea an consecutiv, să încheie contract pentru servicii de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, procedurile aferente atribuirii contractului nefiind finalizate din cauza contestaţiilor. În aceste condiţii, primarul oraşului, Adrian Dobre, a solicitat prefectului judeţului să convoace Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În municipiul Ploieşti nu se pot face activităţi de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie din cauză că Primăria nu are contract cu o firmă specializată în astfel de activităţi, iar 2018 este al doilea an în care în parcurile şi spaţiile publice nu sunt aplicate tratamente contra insectelor şi rozătoarelor.

Primarul oraşului, Adrian Dobre, a explicat miercuri după amiază, într-o conferinţă de presă, că deşi autorităţile locale au început încă de anul trecut demersurile pentru organziarea unei proceduri de achiziţie publică penru atribuirea contractului pentru servicii DDD, din cauza contestaţiilor, acesta nu a fost încheiat.

Conform lui Dobre, procedura a început în luna octomrbie, cu depunerea ofertelor la jumătatea lunii decembrie a anului trecut.

„Toată această procedură s-a încheiat cu stabilirea unui câştigător la jumătatea lunii martie. Unul dintre ofertanţi a fost descalificat de către comisie pe motive tehnice, acea societate a contestat la CNSC şi tot acea societate a contestat şi stabilirea câştigătorului de către comisia de evaluare o ofertelor. CNSC a contopit cele două contestaţii primind un răspuns săptămâna trecută, răspuns prin care nu a admis contestaţia privind exlcuderea din licitaţie a unuia dintre participanţi, în schimb a solicitat reluarea evaluării participantului rămas în cursă pe motiv că în devizul ofertei respective nu apar cheltuieli de relocare a unei părţi din personal (care lucrează în altă localitate – n.r.) în condiţiile în care ofertantul a venit cu un număr mai mare de angajaţi decât îşi propusese beneficiarul” a explicat primarul Adrian Dobre.

Acesta a precizat că şi la Primărie au fost primite numeroase sesizări prin care locuitorii oraşului solicită tratamente contra căpuşelor şi ţânţarilor, iar la Spitalul de boli infecţioase au început să se prezinte oameni muşcaţi de insecte.

”Ţinând cont de gravitatea situaţiei (…) am solicitat doamnei prefect convocarea pentru ziua de mâine a Comitetului pentru situaţii de Urgenţă” a spus Dobre. El a precizat că va cere CJSU stabilirea stării de urgenţă la nivelul municipiului Ploieşti şi găsirea unor soluţii pentru încheierea unui contract pentru servicii DDD până la finalizarea contestaţiilor.

Este al doilea an consecutiv când în Ploieşti nu se efectuează acţiuni de deratizare şi dezinsecţie. Nici anul trecut autorităţile locale nu au avut încheiat un astfel de contract cu o firmă specializată.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.