Un control făcut recent de către poliţiştii locali din Ploieşti într-un cartier de la marginea oraşului a scos la iveală faptul că o treime dintre gospodăriile verificate nu au contracte pentru ridicarea gunoiului. În zonă oamenii aruncĂ gunoiul în saci ori cutii, pe stradă, sau îl depozitează ilegal pe terenuri virane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Verificările făcute de poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului în cartierul Bereasca din Ploieşti privind identificarea persoanelor fizice sau a firmelor care nu au încheiat contracte pentru preluarea deşeurilor menajere, cu operatorul de salubritate autorizat la nivelul municipiului, arată că zeci de proprietari de locuinţe nu au făcut acest demers de ani de zile.
„În urma acţiunilor efectuate în cartierul Bereasca, zona cuprinsă între străzile Bradului şi Trandafirilor, până la limita cu strada Drumul Sării şi în zona străzilor Stânjeneilor -  Perilor, până la limita cu strada Dumbravei, au fost verificate 156 de proprietăţi, fiind aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 90.000 lei, conform prevederilor Cap. I, pct. 11 din H.C.L. nr. 34/2019.  De asemenea, poliţiştii locali au verificat şi terenurile insalubre din cartierul Bereasca (strada Drumul Sării), fiind sancţionaţi 9 proprietari de terenuri cu amenzi în cuantum total de 18.000 lei, pentru neasigurarea curăţeniei, împrejmuirii incintelor, precum şi a zonelor cuprinse între imobil şi domeniul public (până la limita de proprietate)”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Poliţia Locală Ploieşti.
În zonă, cei care nu au contract pentru ridicarea deşeurilor le depozitează fie pe stradă, fie pe terenuri virane, saci sau cutii cu gunoi putând fi văzuţi pe lângă stâlpii de electricitate, inclusiv în apropierea parcului din cartier, amplasat vizavi de o şcoală. 
Sunt şi localnici care preferă să depoziteze deşeurile menajere, amestecate cu materiale reciclabile, pe terenuri virane, chiar lângă case, odată cu încălzirea vremii mirosurile din acele zone fiind greu de suportat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.