Procurorii din Ploieşti au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor după ce o femeie a anunţat autorităţile că vecina sa, diagnosticată cu COVID-19, a plecat din apartamentul în care ar fi trebuit să stea în izolare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 Dosarul penal a fost deschis miercuri, iar cercetările se derulează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.
„La data de 28.07.2020, organele de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie au fost sesizate prin SNUAU 112 de către o persoană cu privire la faptul că o vecină de-ale sale, confirmată cu virusul SARS COV 2, încalcă interdicţia de a părăsi locuinţa impusă de DSP, părăsind apartamentul declarat ca fiind loc de izolare”, precizează un comunicat al Parchetului.
În ultima perioadă, la nivelul judeţului Prahova au mai fost deschise dosare similare pentru aceeaşi infracţiune. 
Astfel, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte au deschis un dosar penal după ce jandarmii au constatat că o persoană aflată pe listele Direcţiei de Sănătate Publică Prahova ca fiind  infectată cu virusul  SARS-Cov 2 a părăsit imobilul situat în  comuna Gornet, în care se afla în  izolare şi aceiaşi procurori au deschis dosar penal după ce fiul viceprimarului comunei Gornet, care locuieşte în satul Gornet, aflat în carantină, a plecat la Costineşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.