Aproximativ 140 de persoane din Ploieşti au ajuns la spital, de la începutul lunii aprilie până în prezent, după ce au fost muşcate de căpuşe, în condiţiile în care în municipiu nu se fac activităţi de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie din cauza numeroselor contestaţii făcute în urma procedurii de achiziţie publică. În aceste condiţii, primarul oraşului a cerut prefectului convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care după ce s-a întrunit joi a anunţat că nu se poate implica în modul în care se derulează procedurile de achiziţie publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat dat publicităţii joi, după întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca urmare a unei solicitări a primarului municipiului Ploieşti, Adian Dobre, de la 1 aprilie până în prezent 140 de persoane s-au prezentat la unităţi sanitare după ce au fost muşcate de căpuşe, iar în unităţile şcolare nu s-au realizat acţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezisencţie.

În plus, odată cu creşterea temperaturilor apare riscul îmbolnăvirii în urma înţepăturilor de ţânţari, iar în această perioadă în Ploieşti nu se pot face activităţi de deratizare şi dezinsecţie din cauza contestaţiilor făcute ca urmare a procedurii de achiziţie publică.

Primarul oraşului, Adrian Dobre, a solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă declararea stării de urgenţă în problema deratizării, dezinsecţiei şi dezinfecţiei în municipiul Ploieşti, însă membrii CJSU reuniţi joi au ajuns la concluzia că nu au atribuţii în acest sens.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu urmăreşte modul în care o primărie cheltuieşte banii de la bugetul local sau derulează achiziţii publice şi nu poate dispune măsuri specifice, neavând atribuţii în acest sens. Potrivit OG nr.21/2004, primarul este preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi din această poziţie, alături de membrii comitetului, poate evalua situaţiile de urgenţă produse pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale, stabileşte măsuri şi acţiuni specifice pentru gestionarea acestora şi urmăreşte îndeplinirea lor” a anunţat joi Prefectura Prahova.

Având în vedere numărul mare al celor muşcaţi de căpuşe, dar şi faptul că nu s-a făcute deratizarea şi dezinsecţia în şcoli, grădiniţe sau alte instituţii publice, dar nici în parcurle din oraş, CJSU a precizat că "se va întocmi un plan judeţean de măsuri pentru prevenirea şi combaterea vectorilor valabili în perioada mai-octombrie 2018", plan care va fi anaizat într-o şedinţă programată pentru vineri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.