Reprezentanţii platformei Iabilet.ro au reacţionat după ce au fost amendaţi de ANPC cu 55.000 de lei pentru că nu au rambursat contravaloarea unor bilete pentru spectacole care au fost anulate, precizând că deciziile de returnare a contravalorii biletelor sunt ale organizatorilor 100%, iar comisionul de ticketing adăugat peste preţul biletului nu se returnează. Ei consideră că această amendă este electorală şi abuzivă şi au anunţat că o vor contesta în instanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii platformei Iabilet.ro au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că ANPC a ignorat mai multe informaţii care au fost prezentate comisarilor. 
 
“ANPC a ignorat total mai multe informaţii prezentate din partea noastră cum ar fi: iaBilet doar intermediază vânzarea de bilete, prin contract, deciziile de returnare a biletelor sunt ale organizatorilor 100%; comisionul de ticketing adăugat peste preţul biletului respectă dorinţa organizatorilor cu care lucrăm; acest comision nu se returnează în caz de anulare a biletului sau a comenzii pentru că iaBilet a prestat serviciul respectiv: a oferit serviciul de intermediere promis prin angajaţii proprii şi platforma online (software, hardware)”, au precizat reprezentanţii Iabilet.ro.
 
Ei au menţionat că au oferit comisarilor ANPC următorul exemplu: “atunci când comandaţi un produs cu plata ramburs de pe orice platformă online (gen Emag) şi apoi faceţi retur, curierul nu vă plăteşte şi contravaloarea sumei plătite iniţial când aţi comandat produsul".
 
De asemenea, reprezentanţii Iabilet.ro au afirmat că au prezentat echipelor de control sutele de cazuri în care chiar ANPC le-a dat dreptate de-a lungul ultimilor 12 ani, când au fost cazuri similare. 
 
IaBilet.ro a menţionat că a explicat că toate comisioanele plătite de către spectatori sunt afişate de şase ori pe parcursul cumpărării, la fel şi informaţia că acestea nu sunt returnabile, inclusiv fix înainte de a plăti. 
 
“Inclusiv am informat ANPC Cluj că iaBilet nu obligă pe nimeni să cumpere bilete dacă nu este de acord cu aceste comsioane. Spectatorii pot aştepta şi cumpăra bilete şi de la intrare, direct de la organizator şi aşa au libertatea de a nu plăti aceste comisioane. (...) De asemenea ANPC se leagă de faptul că utilizatorii trebuie să bifeze «termeni şi condiţii» la cumpărare. Ţinem să menţionăm că aşa funcţioneză platformele online, nu e nimic extraordinar. Termenii şi condiţiile oricărui magazin online de orice fel trebuie acceptaţi de toţi cumpărătorii pe tot globul, nu doar la iaBilet. iaBilet oferă servicii de calitate spectatorilor şi organizatorilor, iar costurile pentru susţinerea unei platforme care să susţină mii de evenimente în fiecare zi sunt colosale, iar acest cost se regăseşte în comisioanele plătite de spectatori şi organizatori, după caz. Toate cele de mai sus au fost ignorate de către ANPC Cluj spunând că nu îi interesează”, au precizat reprezentanţii Iabilet.ro.
 
Ei au menţionat că iabilet.ro nu a fost amendată de ANPC niciodată până acum şi toate plângerile au fost soluţionate în favoarea lor. 
 
“Ne vom revedea cu ANPC Cluj în instanţă şi vom contesta amenda pe care o considerăm electorală şi abuzivă. iaBilet este lider de piaţă în România cu vânzări de peste 3 milioane de bilete anual, având contracte cu peste 3000 de organizatori, oferind aproape 2.000 de evenimente din 130 de oraşe, în fiecare zi. Având în vedere numărul mare de clienţi pe care îl avem, considerăm că oferim un serviciu de calitate pentru industria de entertainment, serviciu apreciat şi iubit de spectatori şi de organizatori în egală măsură”, au mai transmis reprezentanţii platformei. 
 
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au amendat cu 55.000 de lei platforma iabilet.ro deoarece nu a rambursat contravaloarea unor bilete pentru spectacole care au fost anulate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.