Plata biletelor pe mijloacele de transport din Timişoara se poate face, din această săptămână, şi cu telefonul mobil, prin SMS şi prin aplicaţia mobilPay Wallet. Călătorii mai au posibilitatea să îşi achiziţioneze bilete de la chioşcuri, prin aplicaţia 24 pay sau prin POS-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat, marţi, că a intrat în vigoare plata cu SMS pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun din Timişoara.

Cei care vor să îşi achite călătoriile cu mijloacele de transport în comun prin SMS trebuie să trimită un mesaj către numărul scurt 7442. Apoi, în cazul în care doresc să cumpere un bilet valabil 60 de minute, trebuie să tasteze litera B, de la bilet.

În cazul în care doresc să cumpere o legitimaţie pentru o zi, trebuie ca mesajul să cuprindă cuvântul ZI. Cei care vor să călătorească cu vaporaşele trebuie să parcurgă acelaşi procedeu, iar litera pe care o scriu să fie V.

Lângă literele care indica tipul de bilet pe care doresc să îl cumpere, oamenii trebuie să noteze şi linia pe care se află. În funcţie de titlul de călătorie pe care îl doresc, oamenii vor trebui să achite tarife între 0,22 şi 2,5 euro.

În urma trimiterii SMS-ului, călătorii vor primi, la rândul lor, un mesaj de confirmare a plăţii, mesaj pe care trebuie să îl arate controlorilor, în locul biletelor tradiţionale.

Pentru a plăti cu cardul prin intermediul portofelului electronic mobilPay Wallet, clienţii pot descărca gratuit aplicaţia din Google Play sau App Store, pe orice dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS. Astfel, utilizatorul alege tipul biletului şi linia dorită, confirmă plata alegând unul din cardurile Visa sau Mastercard deja salvate în aplicaţie şi primeşte imediat pentru control, prin SMS şi în istoricul tranzacţiilor din aplicaţie, confirmarea plăţii însoţită de codul biletului şi durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Prima plată realizată astfel va fi salvată automat în aplicaţie cu toate detaliile ei, pentru plăţi viitoare şi mai rapide, cu un singur click.

"Societatea de Transport Public Timişoara se adaptează cerinţelor şi tendinţelor în ceea ce priveşte achiziţionarea titlurilor de călătorie direct din mijloacele de transport în comun, prin intermediul SMS-ului şi a aplicaţiei mobilPay Wallet, două sisteme de plată facile şi eficiente pentru călători”, a declarat Nicolae Bitea, director general la Societatea de Transport Public Timişoara.

Călătorii care nu doresc să folosească aceste metode de plată mai au şi alte opţiuni: fie îşi vor cumpăra bilet, în mod tradiţional, de la chioşcurile din oraş, fie vor folosi aplicaţia 24 pay sau îşi vor achita biletul cu ajutorul POS-urilor montate în mijloacele de transport în comun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.