Poliţiştii şi procurorii argeşeni au dispus trimiterea în judecată a unui medic anestezist, a administratorilor unei clinici dentare din Piteşti şi a societăţii comerciale aflate în spatele acestei clinici după ce, februarie 2020, un copil de patru ani a murit în urma unei anestezii. Ancheta a arătat că respectiva clinică nu avea autorizaţie pentru a face astfel de proceduri şi nu deţinea nici măcar instrumentarul minim necesar monitorizării şi resuscitării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În ziua de 29 decembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, privind săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost  administrate substanţe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenţii medicale stomatologice, în condiţiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum şi fără a deţine instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare şi resuscitare, conform normelor de specialitate”, a transmis, vineri, Poliţia judeţeană Argeş.
 
În dosar, poliţiştii au propus trimiterea în judecată un bărbat de 41 de ani, medicul anestezist care a aplicat procedura de sedare copilului de patru ani, alţi doi bărbaţi, ambii în vârstă de 46 de ani, având calitate de administratori ai societăţii comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul ce face obiectul cercetărilor, precum şi a persoanei juridice care deţinea clinica.
 
Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că în cadrul anchetei au fost audiaşi numeroşi martori şi au fost făcute două expertize complexe, al căror rol a fost acela de a stabili ce anume s-a întâmplat la momentul tragediei.
 
În 10 februarie 2020, un copil în vârstă de patru şi opt luni a paralizat, în urma unei proceduri de analgosedare făcute în clinica Teddy Care din Piteşti. În după amiaza acelei zile copilul a primit anestezicul intravenos, iar la câteva zeci de minute i s-a făcut rău. Iniţial, a fost dus cu ambulanţa la un spital din Piteşti, ulterior fiind transferat la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Creierul său a încetat să mai funcţioneze şi, după o scurtă perioadă în care a trăit susţinut de aparate, două zile mai târziu, băieţelul a murit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.