Centrul de Mari Arşi de la Timişoara, cu cinci paturi, cel mai mare din ţară, va fi deschis în primăvara acestui an, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul de Mari Arşi de la Timişoara, care aparţine de Spitalul Judeţean, este finalizat de mai bine de doi ani, urmând să fie dotat cu echipamente medicale de Ministerul Sănătăţii. Miercuri, ministrul Sorina Pintea a declarat că acesta va fi deschis în primăvară.

"La Spitalul Judeţean am avut discuţii cu şefii secţiilor, am vizitat Centrul de Mari Arsi, un subiect fierbinte la care România e deficitară în acest moment. Au fost foarte multe discuţii. Partea de dotare a centrului e finanţată de Banca Mondială. Programul Băncii Mondiale a fost implementat începând din 2012. O comisie de specialitate formată din medici a stabilit necesarul. S-au făcut două licitaţii. Prima, pentru 34 de echipamente, e finalizată, livrate echipamentele. A doua licitaţie e cu oferte deschise în decembrie. În februarie estimăm semnarea contractului, iar termenul de livrare va fi de trei luni. Pentru cea de-a treia licitaţie deja s-a finalizat caietul de sarcini, dar aici în momentul în care s-a făcut necesarul, s-a trecut tot: scaun, pensă, lucruri pe care spitalul le are. Nu cred că e necesar să aşteptăm finalizarea celei de-a treia licitaţii şi să dăm drumul. Am discutat şi am convenit că, după ce se va face livrarea ultimelor aparate, spitalul să contribuie cu ce lipseşte, astfel încât la sfârşitul lunii mai să aprobăm o linie de gardă", a declarat Sorina Pintea.

Deşi Clinica din Mari Arşi din Timişoara ar urma să aibă doar cinci rezerve, va fi cea mai mare din ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arşi din Bucureşti există doar patru boxe destinate marilor arşi.

Investiţia totală pentru construirea şi dotarea clinicii se ridică la aproximativ cinci milioane de euro, bani de la Consiliul Judeţean Timiş şi Ministerul Sănătăţii, prin Banca Mondială.

Sorina Pintea a adăugat că în România ar urma să funcţioneze patru astfel de Centre de mari arşi, care vor avea în total 24 de paturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.