Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Regional Iaşi. Unitatea va avea o suprafaţă desfăşurată de aproape 150.000 de metri pătraţi, 850 de paturi, 19 săli de operaţie şi heliport. Costul pentru construire şi dotări este estimat la 500,3 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul PSD –ALDE a făcut primele demersuri reale pentru construcţia spitalelor regionale (...) Nu putem spune că acest Guvern a blocat construcţia acestor spitale. (...) Am aprobat prin Hotărâre de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional Iaşi, un spital care va avea o suprafaţă desfăşurată de 148.885 de metri pătraţi, 850 de paturi şi 19 săli de operaţii”, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, unitatea va avea şi heliport. Durata de realizare a investiţiei este de 84 de luni, iar durata efectivă a construirii este de 48 de luni.

Unitatea va funcţiona ca spital de urgenţă de nivel înalt şi va fi organizată, în premieră, pe centre de servicii.

Potrivit lui Pintea, costul Spitalului Regional Iaşi este de 500,3 milioane euro, iar Guvernul are 150 de milioane de euro.

De aceea, Sorina Pintea a afirmat că s-a decis etapizarea investiţiei. În exerciţiul financiar 2014- 2020 este realizată documentaţia, urmând ca în perioada 2020 – 2027 să se construiască efectiv.

”Era normal să căutăm soluţii adecvate de finanţare”, a mai spus Pintea.

Aceasta a anunţat că, în 28 mai, la Cluj, va avea loc o dezbatere publică privind acordul de mediu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.