Piaţa Gemeni din Bucureşti a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, printre care produse expirate, depozitarea necorespunzătoare a mărfurilor şi mizerie. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de aproape 140.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
ANPC a anunţat că echipe de comisari au verificat, luni, operatorii economici care activează în Piaţa Gemeni din Sectorul 2 al Capitalei. 
 
Echipele de control au constatat că erau vândute produse nesigure, care nu aveau niciun element de identificare, unele produse lactate şi preparate din carne vrac şi ambalate erau expuse în vitrine cu rugină şi mucegai, iar alte mărfuri erau expirate. 
 
De asemenea, în vitrinele frigorifice comisarii ANPC au descoperit, după înlăturarea panourilor de protecţie de la baza agregatelor, prezenţa ruginii şi a insectelor moarte pe întreaga suprafaţă, strat grosier de impurităţi şi praf, exfolierea stratului de vopsea.
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
Alte nereguli depistate au fost depozitarea ouălor vrac în acelaşi spaţiu cu brânzeturi şi măsline, comercializarea unor legume şi fructe deshidratate şi cu lovituri mecanice, vânzarea unor produse contrafăcute - vin expus în sticle tip din plastic cu etichete scrise de mână, comercializarea unor produse direct pe paviment.
 
Totodată, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit nereguli legate de condiţiile de funcţionare ale Pieţei Gemeni. Astfel, pavimentul era depreciat în totalitate, cu grad avansat de uzură, cu strat gros de mâzgă şi mucegai, pereţi laterali afumaţi, nefinisaţi, cu zone cu rugină, cu tencuiala spartă, plăci de cărămidă lipsă, complet neigienizaţi, bazinul prezintă zone cu faianţa lipsă sau plăci sparte, pavele şi stâlpul din beton, din interiorul bazinului, deteriorat, tencuiala căzută, unele trepte de acces în unităţi erau rupte, erau animale prezente în piaţă, printre produsele expuse la vânzare. 
 
"După acţiunea de control din Piaţa Delfinului, mi-am dat seama că lucrurile nu stau deloc aşa cum m-aş fi aşteptat. M-am hotărât să o iau la pas prin pieţele Sectorului 2, acolo unde, aşa cum am mai spus, în copilărie am mers însoţindu-mi bunicii la cumpărături. O nouă piaţă, o nouă dezamăgire. Piaţa ce demult se numea Galaţi, astăzi Gemeni, a rămas şi ea încremenită într-o vreme lipsită de exigenţele vieţii pe care o trăim astăz. Mizerie, nepăsare, lucruri ce nu pot fi, din păcate, sancţionate. Este mult de muncă şi sunt decis să fac tot ce îmi stă în putinţă să schimb lucrurile în bine. Piaţa încurajează micul producător, nu marele bişniţar. Vreau produse româneşti vândute în condiţii respectabile”, a declarat vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă.
 
În urma acţiunii de control au fost date amenzi în valoare de 137.000 de lei şi a fost închisă temporar piaţa până la remedierea deficienţelor constatate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.