Peste o sută de palestinieni care trăiesc în Timişoara s-au adunat, vineri, în Piaţa Victoriei, pentru a condamna violenţele dintre Israel şi gruparea Hamas, soldate cu victime în rândul populaţiei civile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Manifestaţia a început în jurul orei 15.00, iar palestinienii care trăiesc în Timişoara au venit împreună cu familiile. Au purtat steaguri palestiniene şi româneşti, dar şi pancarte, cu fotografii reprezentând copii care poartă arme sausunt ameninţaţi cu armele.
 
Protestatarii au scandat, au fluturat drapele şi au îndemnat la pace, cerând libertate pentru Palestina. Li s-au alăturat şi reprezentanţi ai comunităţii siriene din Timişoara, dar şi tunisieni şi marocani, mulţi dintre ei studenţi la universităţile din oraş.
 
”Libertate, libertate”, ”Palestina, libertate!”, ”Jos, jos, Israel!”, ”Palestina will be free!” au strigat palestinienii în centrul Timişoarei.
 
Joi seară, a fost încheiat un armistiţiu între Israel şi gruparea Hamas din Fâşia Gaza, după 11 zile de conflicte. A fost oprit focul între cele două tabere vineri dimineata, la ora 2.00.
 
De la începutul violenţelor, în 10 mai, oficialii din domeniul Sănătăţii din Gaza spun ca 232 de palestinieni, inclusiv 65 de copii şi 39 de femei, au fost ucişi şi peste 1.900 de persoane au fost rănite în bombardamente aeriene. Israelul a anunţat că a ucis cel puţin 160 de combatanţi în Gaza.
 
De partea israeliană, 12 persoane au murit, sute de oameni fiind trataţi în spitale în urma atacurilor cu rachete care au provocat panică în rândul populaţiei civile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.