Peste o sută de mineri de la Livezeni au decis să se alăture celor de la Lupeni şi refuză să iasă la suprafaţă. Liderii de sindicat ai minerilor din Valea Jiului urmează să aibă o întâlnire cu premierul Florin Cîţu, la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În subteran, la Livezeni, au fost făcute doar lucrări de verificare pentru a preîntâmpina apariţa unor probleme, iar minerii refuză acum să iasă la suprafaţă din solidaritate cu colegii lor de la Lupeni, blocaţi în subteran de marţi seara.
 
Potrivit reprezentanţilor minerilor, oameni din toate cele patru schimburi de la Livezeni sunt blocaţi în subteranul minei, în total peste o sută de persoane.
 
Ei spun că aşteaptă informaţii concrete legate de revendicările lor.
 
Vineri, o delegaţie formată din lideri de sindicat ale minerilor se află la Bucureşti unde sunt programate discuţii cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi cu premierul Florin Cîţu.
 
Sute de mineri din Valea Jiului s-au adunat în curtea Minei Lupeni unde aproximativ o sută de mineri sunt blocaţi în subteran. Cei de la alte mine din zonă au venit să îi susţină pe cei din subteran. Şi la Vulcan, minerii s-au adunat în curtea minei.
 
”Hai Lupeniul c-am venit, împreună am trudit”, ”Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea” sau ”Hai mineri munciţi din greu, n-am văzut măcar un leu”, sunt câteva dintre lozincile pe care minerii le strigă în cadrul protestului.
 
Minerii cer demisia conducerii CEH, achitarea salariilor în două tranşe  în zilele de 15 şi 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului la şi de la locul de muncă restant de 11 luni. De asemenea, solicită prezenţa ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.