Aproximativ o mie de oameni s-au adunat, luni seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, urmând ca aceştia să decidă cum vor continua manifestaţiile la adresa Guvernului. Protestatarii au citit şi o listă cu opt revendicări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mitingul a început pe platoul din faţa Operei Naţionale Române din Timişoara la ora 19.00, cu intonarea Imnului Naţional. În acel moment, în centrul oraşului se aflau aproximativ 400 de oameni care purtau steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje la adresa Guvernului.

Puţin după ora începerii în Piaţa Victoriei au sosit două grupuri de protestatari, unul din Complexul Studenţesc şi altul din nordul oraşului. Astfel, în Piaţă se află, la ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ o mie de oameni care strigă lozinci la adresa Guvernului.

Printre cei prezenţi se află şi muzicianul Ilie Stepan, compozitorul imnului oraşului, ”Timişoara, Timişoara” care s-a cântat la manifestaţiile din aceste zile.

Imediat după sosirea protestatarilor, organizatorii au anunţat că pe parcursul mitingului vor decide în ce fel timişorenii vor putea continua manifestaţiile la adresa Executivului.

În Piaţa Victoriei din Timişoara s-a citit şi o listă cu revendicări:

1. De acum înainte niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată vreo Ordonanţă 13;

2. Organizarea unui referendum anticorupţie;

3. Controlul de constituţionalitate al legilor şi ordonaţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor;

4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curtii Constituţionale pentru suspendarea aplicării actelor normative susceptibile de încălcare a Constituţiei;

5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs;

6. Stabilirea incompatibilităţii între funcţiile executive şi legislative;

7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor;

8. Fără penali în demnităţie publice.

Aproximativ 40.000 de persoane au protestat duminică în Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.