Peste o mie de cartuşe şi zece încărcătoare, muniţie care provine, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial, au fost descoperite, duminică, de către căutători de metale autorizaţi într-un sat din judeţul Mureş. Muniţia a fost ridicată de către pirotehnişti şi depozitată în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, care a intervenit în aceste cazuri, căutători de metale care sunt autorizaţi au descoperit, duminică, în localitatea Deleni, comuna Ideciu de Jos din judeţul Mureş, 1006 cartuşe de infanterie de calibrul 7,92 milimetri şi 10 încărcătoare, provenind, cel mai probabil, din cel De-al Doilea Război Mondial. Persoanele care au descoperit elementele de muniţie au anunţat autorităţile. Cartuşele şi încărcătoarele au fost ridicate şi duse la Secţia de Pompieri Sărmaşu, jud. Mureş, în vederea distrugerii ulterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.