Ajutoare de urgenţă în sumă totală de 550.200 lei sunt acordate unui număr de 147 de familii sau persoane singure ale căror locuinţe au fost afectate de intemperii, care au probleme de sănătate sau care de află în situaţii „care pot conduce la riscul de excluziune socială”. Ajutoarele, între 500 şi 10.000 de lei, vor ajunge în 27 de judeţe şi în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit hotărârii de guvern publicate vineri în Monitorul Oficial, suma este alocată din creditele bugetare aprobate în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.
 
Astfel, un număr de 147 de familii sau persoane singure primesc drept ajutoare de urgenţă sume cuprinse între câteva sute şi 10.000 de lei pe motiv că se află “în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, ploi abundente, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială”.
 
Beneficiarii ajutoarelor de la Guvern sunt din Bucureşti şi din judeţele Alba, Argeş, Botoşani, Bacău, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.
Sumele allocate drept ajutoare pornesc de la 500 de lei şi ajung până la 10.000 de lei, conform actului normativ publicat în Monitorul Oficial.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.