Un număr de 606 persoane din judeţul Timiş se află în izolare la domiciliu din cauza coronavirusului, după ce fie au revenit din Italia în ultimele zile, fie au luat contact cu persoanele confirmate cu acest virus. În judeţ nu există nicio persoană în carantină, iar în spital sunt internate trei persoane cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, 606 oameni din judeţ se află la izolare timp de 14 zile, conform procedurilor, după ce au revenit din Italia sau au luat contact cu persoanele infectate cu coronavirus şi depistate de medici. Nicio persoană nu se află în carantină.
 
Vineri seara, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a ajuns pacientul din Hunedoara infectat cu coronavirus, care a călătorit din Italia spre România în acelaşi autocar cu bolnavul internat la Iaşi. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani, care se afla în izolare la domiciliu încă din 26 februarie, când s-a întors de la Bergamo.
 
La Hunedoara a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea celor cu care bărbatul a intrat în contact.
 
În total, numărul bolnavilor confirmaţi cu coronavirus în România a ajuns la nouă. Trei dintre persoane au fost deja externate: două la Timişoara şi una la Bucureşti. 
 
În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara mai sunt internate trei persoane confirmate cu coronavirus, respectiv un tânăr de 16 ani şi o colegă de clasă a acestuia, tot de 16 ani, şi bărbatul din Hunedoara. La Iaşi mai este internat un bărbat de 71 de ani, iar la Craiova este internat un bărbat de 51 de ani din Olt care, de asemenea, a călătorit în acelaşi autocar. La Cluj mai este internat un bărbat de 45 de ani din Maramureş, printre primii depistaţi cu acest virus.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.