Numărul manifestanţilor din Timişoara a crescut la aproximativ 3.000. Organizatorii i-au îndemnat pe oameni ca de marţi să poarte pe braţ, oriunde merg, banderole albe, în semn de protest faţă de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jurul orei 20.00, numărul manifestanţilor adunaţi în Piaţa Victoriei din Timişoara era de aproximativ 3.000.

Organizatorii i-au îndemnat pe cei prezenţi ca începând de marţi, după ce mitingurile vor fi încheiate, să poarte pe stradă, la serviciu sau pe unde vor merge, banderole albe, în semn de protest împotriva Guvernului.

Mitingul de la Timişoara a început la ora 19.00, în Piaţa Victoriei, cu intonarea Imnului Naţional. În acel moment, în centrul oraşului se aflau aproximativ 400 de oameni care purtau steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje la adresa Guvernului.

Printre cei prezenţi se află şi muzicianul Ilie Stepan, compozitorul imnului oraşului, ”Timişoara, Timişoara” care s-a cântat la manifestaţiile din aceste zile.

În Piaţa Victoriei din Timişoara s-a citit şi o listă cu revendicări:

1. De acum înainte niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată vreo Ordonanţă 13;

2. Organizarea unui referendum anticorupţie;

3. Controlul de constituţionalitate al legilor şi ordonaţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor;

4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curtii Constituţionale pentru suspendarea aplicării actelor normative susceptibile de încălcare a Constituţiei;

5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs;

6. Stabilirea incompatibilităţii între funcţiile executive şi legislative;

7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor;

8. Fără penali în demnităţie publice.

Aproximativ 40.000 de persoane au protestat duminică în Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.