Peste 3.000 de copii şi adolescenţi din categoria 12-15 ani au fost deja programaţi în platforma de vaccinare anti-COVID, campania de vaccinare începând de miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Potrivit autorităţilor, de marţi până miercuri ora 16.45, au fost deja făcute 3.634 de programări pentru categoria de vârstă 12 - 15 ani în platforma de vaccinare. În această dimineaţă, la ora 8:00, numărul celor înscrişi era de 2.166.

Joi, ar urma să fie anunţat şi numărul celor vaccinaţi în prima zi destinată categoriei 12 - 15 ani.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că, de miercuri, copiii care au împlinit 12 ani se pot vaccina împotriva COVID-19, platforma de programare fiind modificată astfel încât ei să poată fi programaţi prin contul părinţilor. Copiii vor fi vaccinaţi cu serul Pfizer, după aceeaşi schemă ca şi la adulţi.

"Este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal", a precizat sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.