Peste 27,7 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierelor româneşti, în primele şase luni ale anului, în creştere cu 7 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. Peste 22 de milioane au fost cetăţeni ai Uniunii Europene şi mai mult de o treime au tranzitat vămile care fac legătura cu Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui bilanţ al Poliţiei de Frontieră, în primele şase luni ale anului, s-au înregistrat aproximativ 26.760.000 de treceri persoane (12.860.000 pe sensul de intrare şi 13.900.000 pe sensul de ieşire).

Peste 22 de milioane au fost cetăţeni europeni, iar 4,3 milioane au fost din afara Uniunii Europene.

”În comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2016, când valorile de trafic persoane înregistrate la frontierele României au fost de 25.200.000, se înregistrează o creştere cu 7%” anunţă Poliţia de Frontieră.

Cei mai mulţi cetăţeni au trecut prin vămile care fac legătura cu Ungaria, respectiv 8.863.000. Peste 7,8 milioane de persoane au intrat sau au ieşit din ţară prin aeroporturi şi 108.000 au venit sau au plecat cu vapoare.

”Faţă de perioada similară a anului trecut, la frontiera cu Bulgaria s-a înregistrat o creştere a traficului cu 27%, iar la frontiera aeriană cu 23,2%”, mai spun poliţiştii de frontieră.

De asemenea, prin vămile care fac legătura cu Republica Moldova au trecut 3,8 milioane de persoane.

Totodată, în primele şase luni ale acestui an, aproximativ 7,5 milioane mijloace de transport au trecut prin punctele de trecere a frontierei, fiind înregistrat un trafic asemănător, din punct de vedere numeric, cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Începând din luna aprilie, Poliţia de Frontieră Română efectuează verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen. Aceste verificări sistematice constau în verificarea documentelor de călătorie şi consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulaţie în temeiul dreptului UE.

În acest sens, au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului, fiind folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi suplimentate efectivele poliţiştilor de frontieră care şi-au desfăşurat activitatea la controlul de frontiera, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.