Aproximativ 250.000 de români protestează în ţară. La Timişoara protestează aproximativ 25.000 de oameni, iar la Cluj numărul manifestanţilor depăşeşte 30.000. La Sibiu sunt în stradă aproximativ 20.000 de oameni, manifestanţii fiind însoţiţi de o formaţie de jazz ai cărei membri spun că acesta este modul în care ştiu ei să se exprime cel mai bine. Şi la Craiova sunt în stradă aproximativ 7.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 21:35: Numărul protestatarilor de la Cluj a ajuns la 30.000, oamenii plecând în marş pe străzile din oraş

Numărul protestatarilor de la Cluj a ajuns la 30.000, oamenii plecând în marş pe străzile din oraş. La un moment dat, manifestanţii s-au oprit în faţa sediului Prefecturii unde au strigat ”Uniţi, salvăm toată România!” şi ”Hoţii, hoţii!”.

Primii clujenii au venit în Piaţa Unirii din oraş de la ora 19.00, iar numărul lor a crescut odată cu sosirea unui grup mai mare de studenţi.

După o oră şi jumătate, numărul protestatarilor a ajuns la 15.000, aceştia plecând în marş spre Piaţa Mihai Viteazul. Oamenii s-au oprit în faţa sediului Prefecturii Cluj, unde au strigat ”PSD, ciuma roşie!”, ”Uniţi, salvăm toată România!” şi ”Hoţii, hoţii!”. Numeroase grupuri de persoane s-au alăturat manifestanţilor pe parcursul marşului, în prezent ajungându-se la peste 30.000 de oameni.

Primii protestatari au venit cu puţin înainte orei 19, iar numărul lor a crescut odată cu sosirea unui grup mai mare de studenţi. Ei cer aborgarea OUG 13/2017 şi scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Abrogaţi şi-apoi plecaţi”, ”Altă întrebare: când mergi la închisoare?”.

Peste 8.000 de persoane, în marş pe străzile Braşovului: "Ne-aţi scos în frig, dar noi vă trimitem la răcoare“

Peste 8.000 de persoane au ieşit în stradă, pentru a patra seară consecutiv, şi au pornit în marş pe străzile oraşului, urmând să se întoarcă la sfârşit în Piaţa Sfatului, iar apoi la Prefectură. Oamenii au venit cu noi mesaje pentru iniţiatorii ordonanţei privind modificarea codurilor penale: "Ne-aţi scos în frig, dar noi vă trimitem la răcoare“, "În '89 nu eram născuţi, dar acum suntem aici“.

Iniţial, la ora 17.00, peste 1.000 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii Braşov, dar numărul lor a crescut treptat, depăşind 4.000 la ora transmiterii acestei stiri.

Oamenii au venit cu noi mesaje pentru iniţiatorii ordonanţei privind modificarea codurilor penale: "Ne-aţi scos în frig, dar noi vă trimitem la răcoare“, "În '89 nu eram născuţi, dar acum suntem aici“, "Ne-am săturat să fim furaţi“. Nu lipsesc nici mesajele deja cunoscute: „DNA să vină să ia“, "PSD Ciuma Roşie“, "Abrogaţi şi apoi plecaţi“ sau "Nu legalizaţi hoţia“.

De asemenea, oamenii poart[ pancarte cu mesaje precum: "Foaie verde de monor, Dragnea e un trădător", "Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate“, "Nu vrem să fim conduşi de hoţi. Penalii la închisoare“ sau "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie“.

Oamenii strigă. "Dragnea nu uita, România nu-i a ta“, "Zi de zi aici vom fi“ şi "Uniţi! Salvăm toată România“.

După ce au protestat două ore în faţa Prefecturii, manifestanţii au pornit în marş pe străzile Braşovului pe traseul Prefectură - Patria  - Castanilor - Onix şi apoi înapoi în centru în Piaţa Sfatului.

Aceasta este a patraseară de proteste la Braşov. Marţi şi miercuri, au fost în stradă câte 8.000 de persoane, manifestaţiile desfăşurându-se fără incidente.

UPDATE 21.17: Flori şi ciocolată pentru jandarmii din Piaţa Victoriei din Timişoara, unde s-au adunat aproximativ 25.000 de oameni

Două tinere care au spus că sunt voluntare au adus, vineri seară, în Piaţa Victoriei, din Timişoara, flori şi ciocolată, pe care le-au împărţit jandarmilor care se află alături de cei aproximativ 25.000 de manifestanţi.

Vineri seară, două tinere au sosit în Piaţa Victoriei, din Timişoara, aducând cu ele flori şi ciocolată, pe care le-au împărţit jandarmilor aflaţi în zonă pentru a asigura buna desfăşurare a mitingului.

Tinerele au spus că prin acest gest doresc să le mulţumească jandarmilor care sunt alături de protestatari seară de seară, îndurând alături de aceştia temperaturile scăzute de afară.

Între timp, în Piaţa Victoriei din Timişoara s-au adunat aproximativ 25.000 de oameni care strigă lozinci împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a liderului PSD, Liviu Dragnea: ”Grindeanu ai pătat onoarea din Banat”, ”Dragnea cu părul creţ, fură noaptea din coteţ”, ”Domnul Dragnea nu fi trist, la Jilava au dentist”, ”Nu vrem dictatură” sau ”Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”.

Cu puţin timp înaintea orei 19.00, în Piaţa Operei din Timişoara se adunaseră aproximativ o mie de oameni pentru a protesta faţă de deciziile Guvernului, ei purtând steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje la adresa Guvernului, însă fără să strige lozinci.

În jurul orei 19.00, grupuri de manifestanţi au venit din cartierele din nordul oraşului, în Piaţa Victoriei, dar şi din Complexul Studenţesc. Cei sosiţi au fost întâmpinaţi cu aplauze, dar şi cu Imnul Naţional al României.

UPDATE 21:07: 20.000 de oameni la manifestaţia de la Sibiu

Peste 20.000 de oameni s-au strâns la protestul din municipiul Sibiu, oamenii luând decizia de a face din nou traseul lung urmat în serile de marţi şi miercuri. O tânătă a împărţit narcise jandarmilor care au luat florile cu zâmbetul pe buze.

Numărul sibienilor care au ieşit în stradă să protesteze a ajuns la 20.000. Oamenii scandează lozinci împotriva Guvernului, a lui Liviu Dragnea şi a PSD.

Ca şI în celelalte seri, protestatarii s-au oprit în faţa sediului organizaţiei municipale a PSD, unde au lăsat gunoaie şI au aprins o lumânare. De asemenea, s-au oprit în faţa clădirii în care funcţionează Tribunalul, Judecătoria, parchetele şI DIICOT şI au strigat împotriva ministrului Justiţiei.

Pe bulevardul Mihai Viteazu, o tânără le-a împărţit jandarmilor narcise, pe care aceştia le-au primit cu zâmbetul pe buze.

”Ce vrem noi să arătam este că acesta este un protest paşnic, nu este îndreptat împotriva Jandarmeriei. Este un protest faţă de corupţie şi vrem să transmitem mesajul corect de solidaritate, de luptă impotriva corupţiei, nu are nicio legatură cu violenţa”, a declarat tânăra.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii sunt pe strada Ravovei.  Deşi au anunţat iniţial că vor mărşălui doar pe o parte a traseului pe care l-au urmat în serile de marţi şi miercuri, protestatarii s-au răzgândit şi vor parcurge tot traseul de zece kilometri.

Începând de la ora 17.00, grupuri de oameni au început să se strângă în Piaţa Mare din Sibiu, iar în jurul orei 19.30 erau deja 4.000 de oameni în stradă. O trupă de jazz din oraş s-a alăturat protestelor, iar artiştii au întreţinut atmosfera în Piaţa Centrală. Manifestanţii poartă pancarte uriaşe care imită bancnote, având inscripţionată cifra 190.990 şi chipul lui Liviu Dragnea.

După 19.30, manifestanţii au părăsit Piaţa Mare şi au pornit în marş pe bulevardul pietonal. Coloana urmează să ajungă până pe bulevardul Mihai Viteazu, la câţiva kilometri distanţă de Piaţa Mare şi vor reveni în Piaţa Mare.

UPDATE 21:41: Peste 15.000 de oameni în marş pe străzile Iaşiului, unii dintre ei cu steaguri decupate la mijloc, ca în decembrie 1989

Peste 15.000 de oameni se află în marş pe străzile Iaşiului, unii dintre ei purtând steaguri decupate la mijloc, ca în decembrie 1989. Manifestanţii au pornit în marş pe traseul Piaţa Unirii-pietonalul Ştefan cel Mare- Prefectură-bulevardul Anastasie Panu, urmând să revină în Piaţa Unirii.

Mai multe tramvaie au rămas blocate în trafic, iar circulaţia rutieră este paralizată în centrul oraşului.

Şoferii îşi arată solidaritatea cu protestatarii, claxonând zeci de secunde în şir.

Cei prezenţii strigă, printre altele, "Hoţii", "Hoţii", "Veniţi cu noi" şi "Dragnea nu uita, ţara nu te vrea".

În jurul orei 20.15, protestatarii au pornit în marş din Piaţa Unirii către Prefectură, la fel cum s-a întâmplat şi în serile precendente.

În prezent, traficul rutier în zona centrală a oraşului este blocat.

Oamenii au început să se adune în Piaţa Unirii din Iaşi la ora 18.00, iar dacă iniţial în piaţă se aflau doar câteva zeci de persoane, numărul protestatarilor a crescut o oră mai târziu la aproximativ 1.500. Cei prezenţi scandează "Dragnea fă o aroganţă, scapă-ne de ordonanţă”, "Hoţii Hoţii”, "PSD, ciuma roşie”, "Tăriceanu şi ai lui, trădătorii neamului” şi cer Guvernului să abroge ordonanţa prin care sunt modificate codurile penale.

La începutul protestului, cei prezenţi în piaţă au intonat imnul naţional. Ulterior, a fost citită lista senatorilor de Iaşi ai PSD şi ALDE, iar manifestanţii au huiduit. O cafenea din centrul Iaşiului distribuie participanţilor ceai cald.

UPDATE 22:13 Peste 8.000 de constănţeni, în marş pe străzile oraşului. Printre manifestanţi, un social-democrat care ameninţă cu demisia din partid dacă nu se schimbă situaţia

Peste 8.000 de persoane au ajuns, vineri seară, în faţa sediului PSD din Constanţa, iar printre protestatari s-a aflat şi un membru social-democrat, fost consilier local la Medgidia, care a spus că este nemulţumit de această situaţie şi că intenţionează să-şi dea demisia dacă lucrurile nu se vor schimba.

Manifestanţii au plecat din nou în marş de pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, numărul lor crescând constant, alte persoane adăugându-se permanent de traseu, astfel că la ora transmiterii acestei ştiri în stradă se află aproximativ 8.000 de constănţeni.

Deşi iniţial anunţaseră că au în vedere să meargă şi prin alte zone ale municipiului pentru a fi auziţi şi de alţi constănţeni, protestatarii au mers, în cele din urmă, pe acelaşi traseu ca serile trecute, ajungând din nou în faţa sediului organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Ei au strigat “DNA să vină să vă ia”, “Hoţii, hoţii”, “Fără violenţă”, “Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, “Jandarmii - jos pălăria” şi aveau pancarte pe care scria “Abrogaţi şi apoi plecaţi”, “30 de lei de câine şi 200.000 pentru javre !!!”

Printre protestatarii din faţa sediului PSD s-a aflat şi un membru social-democrat, nemulţumit de decizia Guvernului de a modifica codurile penale prin ordonanţă de urgenţă.

“Am ieşit la protest pentru că nu sunt de acord cu ce se întâmplă pentru că nu vreau un stat mafiot. Sunt membru PSD, iar dacă în urma acestei ieşiri în stradă voi fi dată afară, nu este niciun fel de problemă. Oricum, dacă nu se va schimba ceva şi lucrurile vor continua aşa îmi voi da demisia pentru că nu cred într-un astfel de partid”, a afirmat Zully Mustafa.

Ea a devenit consilier local în Medgidia după alegerile de anul trecut, dar a demisionat din funcţie în luna decembrie.

După ce au protestat în faţa sediului PSD, manifestanţii şi-au continuat traseul de serile trecute, iar la ora transmiterii acestei ştiri se îndreaptă spre Prefectura Constanţa. La un moment dat, coloana de manifestanţi se întindea pe 300 de metri.

Numarul protestarilor este în continuă creştere pentru că oamenii continuă să se alăture manifestanţilor.

Alba Iulia: Peste 3.000 de oameni la protest, afişând o cruce cu numele şi poza lui Dragnea pe ea

Peste 3.000 de oameni au participat, vineri seară, la un nou miting de protest la Alba Iulia cerând abrogarea Ordonanţei de Urgenţă prin care s-au modificat codurile penale, protestatarii parcurgând oraşul în marş şi purtând în faţă o cruce cu numele şi poza lui Liviu Dragnea şi mesajul "Liviu Dragnea vreau să ştie/ Sunt gropar de meserie!”

Protestatarii s-au adunat, vineri seară, în jurul orei 18,00, în faţa Prefecturii Alba purtând pancarte cu mesaje precum "No, amu zău că-i bai!” "Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, „Nu accept acest abuz”, „Două fire, două paie/ hai cu hoţii la pârnaie!”, „În democraţie, hoţii stau în puşcărie” dar şi „Asta-i trădare, nu guvernare!”.

Protestatarii au pornit într-un marş pe străzi, din centrul oraşului spre cartierul Cetate, circulaţia auto fiind îngreunată pe străzile pe care aceştia s-au deplasat, iar pe parcurs coloana de manifestanţi a crescut de la 1.000 la circa 3.000 de persoane.

În faţă, s-a aflat şi vineri seară un grup de tineri care au purtat un imens steag tricolor pe care au lipit mesajul „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta”. De asemenea un tânăr a purtat pe umăr, ca la înmormântare, o cruce pe care era scris numele liderului PSD Liviu Dragnea, poza acestuia şi mesajul „Liviu Dragnea vreau să ştie/ Sunt gropar de meserie!”.

De asemenea o tânără a afişat, vineri în cadrul protestului, un alt mesaj inedit: „Rog Biserica Ortodoxă Română să schimbe porunca numărul 8, „Să nu furi!” în „Să nu furi mai mult de 200.000””.

Oamenii s-au manifestat zgomotos cu fluiere, vuvuzele şi tălăngi, iar pe traseul parcurs în marş au scandat lozinci precum: „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!”, „Dragnea nu uita/ Va veni şi ziua ta!”, „Hoţii fură noaptea!”, „Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, „Jos Guvernul!!!”,  „Am ieşit din casă, fiindcă ne pasă”, „Jos corupţia”, „Uniţi saalvăm toată România!”, „Nu vă fie frică, ordonaţa pică!” sau „PSD – ciuma roşie”.

Chiar dacă pe parcursul mitingului la Alba Iulia a plouat mărunt, numărul protestatarilor a crescut pe traseu, iar coloanei de manifestanţi i s-au alăturat alte persoane de pe stradă numărul maxim al acestora fiind de circa 3.000.

Proteste au loc vineri seara şi în alte oraşe din judeţul Alba precum Blaj, Cugir,  Sebeş, Aiud sau Ocna Mureş însă numărul protestarilor a fost mai mic în comparaţie cu Alba Iulia. În total în cele cinci oraşe au protestat câteva sute de oameni.

UPDATE 21.20 Arad: Numărul participanţilor la protestul de la Arad s-a triplat, ajungând la peste 5.000: ”Dragnea, Chuck Norris is looking for you!”

Numărul participanţilor la protestul de la Arad s-a triplat, într-o oră ajungând la peste 5.000. Manifestanţii au pancarte pe care scrie: ”Dragnea, Chuck Norris is looking for you!” sau ”Dracnea, PSD Evil”.

Cei mai mulţi arădeni s-au alăturat manifestării în timpul marşului pe străzile din oraş, când s-a strigat ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”. 

La plecarea în marş, în Piaţa Revoluţiei din Arad se aflau aproximativ 1.500 de oameni, iar la întoarcerea în zona centrală a oraşului erau peste 5.000 de manifestanţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii se află în jurul monumentului Revoluţiei din 1989, având steaguri, fluiere şi vuvuzele şi continuând să scandeze împotriva Guvernului.

Arădenii au început să se adune în Piaţa Revoluţiei după ora 19.00, apoi au mers în faţa sediului PSD, unde au scandat aproximativ 30 de minute.

În jurul orei 19.40, manifestanţii au pornit într-un marş prin centrul oraşului, traficul rutier fiind complet blocat şi redirijat pe străzi secundare.

În acest timp, a fost blocată şi circulaţia tramvaielor, iar în momentul în care poliţiştii au reuşit să formeze un culoar de-a lungul şinei, una dintre garniturile care a pornit s-a blocat chiar în mijlocul manifestanţilor. Tramvaiul şi-a reluat traseul după câteva minute.

UPDATE 21:00: Aproximativ 7.000 de craioveni au plecat în marş pe străzile municipiului

Aproximativ 7.000 de oameni protestează la Craiova la ora transmiterii acestei ştiri, pornind în marş pe bulevardul Calea Bucureşti. Oamenii scandează lozinci la adresa Guvernului şi îi îndeamnă şi pe alţi locuitori ai oraşului să iasă în stradă.

În fruntea coloanei de manifestanţi se află membri ai organizaţiei de tineret a Partidului Naţional Liberal, dar şi membri ai galeriei fostei echipe Universitatea Craiova, finanţată de Adrian Mititelu.

Oamenii solicită demisia Guvernului, nemulţumiţi de ordonanţele prin care s-au modificat Codul penal şi Codul de procedură penală. 

Primii protestatari şi-au făcut apariţia în piaţa din faţa Palatului Administrativ din Craiova imediat după ora 18.00, însă numărul lor a crescut considerabil după ora 19.00.

Manifestanţii afişează pancarte cu mesaje la adresa membrilor guvernului Grindeanu şi scandează lozinci precum "Jos corupţia", "Abrogaţi şi plecaţi", "Născut anti-dictatură". Protestatarii au afişat şi un banner de trei metri lungime pe care este inscripţionat mesajul: "Refuz acest abuz".

UPDATE 22:06: Numărul manifestanţilor de la Ploieşti a ajuns la 5.000. Unii au mers în coloană la DNA, alţii s-au adunat în centrul oraşului

Numărul oamenilor care au ieşit în stradă, vineri seară, la Ploieşti, a ajuns la aproximativ 5.000. În timp ce unii protestatari au pornit în coloană spre sediul DNA Ploieşti, situat în cartierul de vest, alţii, care au ieşit din case mai târziu, protestează în centrul oraşului.

Aproximativ 5.000 de oameni au ieşit în stradă la Ploieşti, vineri, pentru a patra seară consecutiv.

În timp ce o coloană formată din câteva mii de manifestanţi a mers către sediul DNA Ploieşti, pe un alt traseu decât cel de joi seară, alţi protestatari, care au ieşit din case mai târziu, s-au aduinat în parcul din centrul Ploieştiului, scandând lozinci împotriva Guvernului.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum: ”Nu punem botul”, ”Rezist#”, ”Avem alergie la minciună şi hoţie”, ”Majoritatea în stradă, minoritatea în Guvern”. 

UPDATE 21:00: Numărul manifestanţilor de la Galaţi a ajuns la aproximativ 5.000

Peste 5.000 de oameni protestează în continuare la Galaţi şi mărşăluiesc pe străzile din oraş, ei oprindu-se în faţa Palatului Justiţiei, unde au scandat ”DNA să vină să vă ia”, ”Jos ordonanţa” şi ”Hoţii”.

Manifestanţii s-au oprit şi în faţa sediului ALDE, unde au huiduit, după care şi-au continuat deplasarea.

Circulaţia în zona centrală a oraşului este blocată pe un sens de mers.

Oamenii au început să se strângă încă de la ora 18.00, în faţa Prefecturii Galaţi, ei venind cu steaguri şi pancarte cu lozinci precum: ”Nu vrem legi ruşinoase” sau ”Hoţia şi prostia conduc în România”.

Printre manifestanţi se află şi stundeţi care au afişat o pancartă pe care scrie ”În sesiunea asta, pică ordonanţa”. De asemenea, mai mulţi copii au o pancartă cu mesajul ”Abrogaţi, apoi plecaţi”.

Peste 500 de oameni, în stradă la Focşani; la Buzău, aproximativ 200 de persoane au protestat

Peste 500 de oameni au ieşit în stradă şi la Focşani şi au pornit într-un marş pe străzile oraşului, manifestanţii oprindu-se în faţa sediului Consiliului Judeţean Vrancea, unde au scandat lozinci împotriva şefului instituţiei, Marian Oprişan, şi a PSD. Şi la Buzău, aproximativ 200 de oameni au protestat în centrul oraşului, scandând ”Dragnea şi cu Iliescu, vă aşteaptă Vişinescu”.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii din Focşani, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a PSD, apoi au plecat în marş pe străzile din oraş.

Manifestanţii s-au oprit câteva zeci de minute în faţa sediului Consiliului Judeţean Vrancea, unde au strigat împotriva preşedintelui instituţiei, Marian Oprişan, după care şi-au continuat drumul spre sediul PSD.

Oamenii scandează ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame”, ”Lege pentru toţi, nu lege pentru hoţi”, ”Aş sta în casă, dar Dragnea nu mă lasă, ”Dragnea nu uita, ţara asta nu-i a ta” sau ”DNA să vină să vă ia.

Manifestanţii au şi pancarte cu mesaje precum ”NU ne jigniţi inteligenţa, nu daţi legi cu dedicaţie”.

Aproximativ 200 de persoane au protestat şi la Buzău, având fluiere, vuvuzele şi steaguri.

Ei au strigat ”Buzău nu vrea graţiere”, ”Dragnea şi cu Iliescu, vă aşteaptă Vişinescu” şi ”Abrogaţi şi plecaţi” şi au avut pancarte pe care scria ”Nu vrem amnistie” şi ”Nu vrem graţiere”.

Reprezentanţi ai manifestanţilor i-a invitat pe buzoieni să meargă la protestul care va avea loc duminică, la Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.