Peste 60 de angajaţi ai unor centre în care sunt îngrijiţi copii sau persoane cu dizabilităţi în judeţul Argeş şi aproape o sută de beneficiari din aceste centre au fost infectaţi cu noul coronavirus de la începutul pandemiei şi până în prezent, cei mai mulţi dintre ei fiind încă bolnavi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate, marţi după-amiază, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, de la începutul epidemiei în cele 21 de servicii de tip rezidenţial din subordinea instituţiei 63 de angajaţi, din totalul de 921, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2. În plus, 90 de beneficiari din totalul de 845 au fost diagnosticaţi cu COVID-19, patru dintre ei fiind minori care s-au vindecat repede, rezultatele lor fiind negative la retestare. 
 
În prezent, 42 de angajaţi şi 69 de persoane dintre cele internate în centrele sociale sunt în continuare bolnave. 
 
Ca urmare a infectărilor, la nivelul DGASPC Argeş au fost declarate şase focare de COVID-19. Astfel, la Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale, din totalul de 16 beneficiari instituţionalizaţi şi 53 de salariaţi, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 patru beneficiari şi trei angajaţi, dintre care un angajat mai este pozitiv. La Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti, din totalul de 24 de beneficiari instituţionalizaţi şi 19 angajaţi, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 16 beneficiari, dintre care doi mai sunt bolnavi în prezent, şi 9 angajaţi, în cazul a trei dintre aceştia testele fiind pozitive. La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti, din totalul de 48 de beneficiari instituţionalizaţi care sunt îngrijiţi de 43 de salariaţi, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 27 de beneficiari şi 7 salariaţi, toţi beneficiarii fiind încă bolnavi, precum şi cinci dintre angajaţi. 
 
La Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi Vultureşti, dintre cei 53 de beneficiari, respectiv 57 de angajaţi, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 29 de beneficiari, dintre care 28 sunt pozitivi în prezent, şi 11 salariaţi, 10 fiind încă infectaţi. 
 
La Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, din totalul de 221 de beneficiari instituţionalizaţi şi 120 de angajaţi, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 patru beneficiari şi 13 salariaţi, doar unul dintre salariaţi fiind vindecat. Totodată, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bascovele, din totalul de 71 de beneficiari instituţionalizaţi şi 63 de angajaţi, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2 şapte beneficiari şi patru salariaţi. Doar un beneficiar şi un salariat de la acest centru s-au vindecat.
 
Având în vedere că mulţi dintre beneficiarii infectaţi sunt persoane cu handicap, care au nevoi speciale şi trebuie supravegheaţi de persoane de specialitate, majoritatea au rămas în centre, medici infecţionişti mergând în aceste aşezăminte pentru a-i diagnostica şi trata. În fiecare centru afectat au fost luate măsuri care au vizat reducerea interacţiunii, inclusiv prin interzicerea vizitelor din afară.
 
Începând din 3 august şi până în 12 august se va face retestarea angajaţilor şi a beneficiarilor din centrele care au fost declarate focare, iar ulterior vor fi repetate testările şi în celelalte servicii de tip rezidenţial pentru copii şi adulţi din subordinea DGASPC Argeş, precizează instituţia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.