Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a fost în vizită, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Timiş, în mai multe şcoli din Timişoara, pentru a verifica dacă este încălzire. Ritivoiu a anunţat că va solicita Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Peste zece mii de elevi din Timişoara sunt obligaţi să facă şcoală online din cauza frigului din clase! 19 unităţi de învăţământ (6 grădiniţe, 5 şcoli gimnaziale şi 8 licee, cu un număr total de 10.568 de elevi, sunt închise din cauză că nu au căldură! Discutăm de unităţi de prestigiu, ca Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Bănăţean sau Liceul de Arte  Plastice. Am convocat astăzi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar la o inspecţie pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanţă de 50 de metri de Clinica de Neuropsohiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde e cald şi bine), stă în frig”, a afirmat prefectul Mihai Ritivoiu.
 
Ritivoiu mai anunţă că a solicitat Colterm o informare asupra motivelor petru care e frig încă în şcoli şi a solicitat să se dea drumul la încălzire.
 
“Am să solicit Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unităţi! Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea! Domnilor de la Colterm, vreau să ştiu dacă sunteţi în stare să gestionaţi problema, vă cer răspuns în scris! După doi ani de şcoală în condiţii de pandemie, este inacceptabil ca motivul pentru care zece mii de elevi din Timişoara nu pot face şcoală cu prezenţă fizică să fie lipsa căldurii!”, afirmă prefectul judeţului Timiş.
 
Aproape 30 de unităţi de învăţământ din Timişoara funcţionează în online de mai bine de două săptămâni, din cauza frigului din clase. Societatea de termoficare Colterm furnizează agent termic la temperaturi scăzute, din cauza datoriilor pe care le are către furnizori.
 
În urmă cu o săptămână, prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD), anunţa că a decis să solicite Guvernului suma de 130 de milioane de lei pentru termoficarea din Timişoara, după ce el a primit o cerere în acest sens de la primarul municipiului, Dominic Fritz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.