Peste 1.200 de kilograme de carne de porc, provenită din Ungaria, a fost pusă sub sechestru într-un depozit din Timişoara, deoarece nu avea ştampila de sănătate ovală şi ar putea proveni din zone unde pesta porcină a fost confirmată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Timiş, Adrian Popa, a declarat, pentru News.ro, că 1.260 de kilograme de carne a fost sechestrată în Timiş.

Carnea provine din Ungaria, cel mai probabil din zone unde a fost confirmată pesta porcină, şi nu a apucat să ajungă pe rafturile magazinelor.

”A fost sechestrată în unitate întreaga cantitate de carne, vorbim de 1.260 de kilograme de carne de porc. De asemenea, s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 2.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare şi se face o anchetă în comun cu Poliţia. Practic, în loc să fie marcată cu ştampila ovală de sănătate, o parte din carne nu a fost însoţită de ştampilă sau avea marca dreptunghiulară, ceea ce înseamnă că e de consum intern”, a declarat Adrian Popa.

Potrivit sursei citate, 400 de kilograme din transportul de carne de porc a fost distribuită la Arad, Oradea şi Bucureşti, însă nici aceasta nu ar fi ajuns în magazine, ci doar în depozit.

Directorul DSVSA Timiş mai spune că urmează să fie analizată întreaga cantitate de carne pentru a sestabili dacă există vreun risc, iar tot ce este în neregulă va fi neutralizat.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.