O propunere a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, de acordare a unor ”stimulente financiare” personalului medical şi de specialitate din spitalele aflate în subordinea instituţiei provoacă nemulţumirea angajaţilor TESA din aceste unităţi, care cer public ”încetarea discriminării”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj dezbate o un proiect de hotărâre iniţiat de preşedintele instituţiei, Alin Tişe, care a propus acordarea unor stimulente financiare lunare pentru personalul medical şi de specialitate  din cadrul celor cinci spitale din subordinea CJ Cluj. 

Conform anunţului făcut de Tişe, cuantumul propus este de cel mult două salarii minime brute pe ţară, iar banii ar urma a fi asiguraţi din bugetul propriu al spitalelor. Stimulentele ar urma să fie acordate, conform propunerii, începând cu drepturile salariale din februarie şi până în luna decembrie a anului în curs. 

”Acordarea stimulentelor se va face  în baza unui regulament aprobat de fiecare Consiliu de Administraţie al fiecărui spital. Fiecare manager va fi responsabil de stabilirea şi acordarea stimulentelor”, a anunţat Alin Tişe pe Facebook.  

Propunerea lui Alin Tişe provoacă nemulţumirea personalului TESA din spitale.  

Uniunea Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate solicită acordarea stimulentelor financiare şi pentru personalul TESA din spitale, acuzându-l pe şeful CJ Cluj de discriminare.  

”Proiectul de hotărâre nedreptăţeşte grav personalul TESA şi muncitorii din spitale, aceste categorii de personal fiind excluse deja atât de la acordarea sporurilor, cât şi de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acordă deja pentru medici şi asistenţi medicali. Astfel, personalul TESA din spitale – personal cu studii superioare care lucrează în departamentele financiar-contabil, achiziţii, juridic, resurse umane, IT precum şi muncitorii, bucătarii, liftierii, magazionerii, portarii etc - sunt o dată în plus excluşi de la acordarea unor drepturi financiare pe care le merită în egală măsură cu ceilalţi colegi din spitale! Se continuă astfel discriminarea la adresa personalului TESA din spitale, în condiţiile în care salariile acestor categorii de personal au fost îngheţate la nivelul anului 2020, deşi ar fi trebuit ca în prezent să beneficieze deja de majorările la nivelul anului 2022 prevăzute în Legea-Cadru nr.153/2017”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de sindicaliştii din acest domeniu. 

Sindicaliştii reclamă, de asemenea, că personalul TESA nu a beneficiat nici de sporul de pericol acordat în spitalele unde se tratează cazuri pozitive COVID-19, arătând că ”presiunea generată de amploarea pandemiei asupra tuturor categoriilor de personal care lucrează în sistemul sanitar este enormă”. 

”Personalul TESA are cele mai mici salarii din sănătate! Prin urmare, solicităm public încetarea discriminării cu privire la personalul TESA din spitale! Includeţi în Hotărârea de Consiliu Judeţean dreptul de a primi stimulente financiare pentru tot personalul care lucrează într-un spital!”, se mai arată în comunicatul sindicaliştilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.