O angajată a firmei Consiliului Local Ploieşti care se ocupă de administrarea cimitirelor din municipiu este cercetată disciplinar după ce a cerut unui concesionar să plătească o taxă de 28 de lei pentru că acesta nu a ştiut să menţioneze locul şi rândul pe care se află mormântul pentru care a mers să plătească impozitul anual. Taxa este însă prevăzută într-un regulament privind funcţionarea cimitirelor, document aprobat în urmă cu mai puţin de două luni de Consiliul Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un bărbat a cărui soţie a mers să plătească impozitul pentru un loc de veci în cimitirul Bolovani din Ploieşti a reclamat, la SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) SRL, firmă a consiliului Local Ploieşti care administrează spaţii publice din oraş, inclusiv cimitirele, faptul că pe lângă valoarea impozitului, care este de 126 de lei, soţiei sale i-a fost percepută o taxă de 28 de lei pentru că nu a ştiut să spună cu exactitate rândul şi numărul alocat locului de veci în cimitir. 
 
După ce ploieşteanul s-a adresat în scris conducerii firmei care administrează cimitirele şi a prezentat situaţia şi într-un ziar local, oficialii Servicii de Gospodărire Urbană SRL au anunţat că angajatul care a încasat taxa este cercetat disciplinar. Cu toate acestea, taxa este prevăzută în regulamentul de funcţionare a cimitirelor din Ploieşti, document aprobat în 27 septembrie anul acesta de Consiliul Local Ploieşti. 
 
”În urma sesizării unui concesionar cu privire la încasarea abuzivă a acestui tarif, adresată atât societăţii noastre cât şi unei publicaţii locale, directorul general al societăţii a dispus verificarea în amănunt a situaţiei descrise. Astfel, s-a constatat că tariful a fost perceput eronat, fiind dispusă măsura cercetării disciplinare a casierului încasator. Pe cale de consecinţă, până în momentul clarificării acestor aspecte, directorul general a dispus stornarea facturii şi returnarea tarifului către petiţionar, precum şi suspendarea încasării acestui tarif, cu propunerea reanalizării acestuia la nivelul Consiliului Local”, a transmis printr-un comunicat de presă SC SGU Ploieşti.
 
Oficialii SGU au ţinut însă să precizeze că taxa a cărei reanalizare o propun acum nu este una care implică ”numai o simplă căutare în evidenţele electronice ale societăţii”.
 
”Identificarea locului de înhumare presupune un demers mult mai complex şi se aplică numai în cazurile în care concesionarii/moştenitorii nu pot furniza detaliile corespunzătoare locului. În aceste cazuri, informaţiile sunt lacunare, respectiv numai numele decedatului, eventual însoţit de anul decesului. Aşadar, identificarea nu presupune numai consultarea evidenţelor cimitirului, ci şi verificarea documentelor din dosarul locului, confruntarea acestora cu documentele deţinute de petent, deplasarea în teren pentru identificarea mormântului etc”, au susţinut oficialii SGU Ploieşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.