Procurorii DNA fac percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi şi la Direcţia Judeţeană de Drumuri, preşedintele CJ, Maricel Popa, spunând că anchetatorii verifică contractele de atribuire a lucrărilor de deszăpezire şi de asfaltare a unor drumuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 10:47  - CJ Iaşi: Au fost ridicate documente privind contracte de execuţie pentru DJ Iaşi-Ţibăneşti şi referitoare la contracte de deszăpezire

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi susţine că procurorii DNA au solicitat, în timpul percheziţiilor de marţi la sediul instituţiei, documente privind contractele de execuţie pentru drumul judeţean Iaşi-Ţibăneşti, dar şi referitoare la contractele de deszăpezire.

”Acţiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de execuţie a lucrărilor de întreţinere a drumului judeţean 248A (Iaşi-Voineşti-Ţibăneşti) încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii şi întreţinere curentă a drumurilor pe timp de iarnă, contractul având ca obiect «Lucrări de întreţinere pe timp de vară la drumurile judeţene pentru perioada 2015-2016», inclusiv corespondenţa cu firmele SC Eviro SRL, SC CON TED Company, si SC TED Company. Au mai fost vizate şi documentele cu privire la acţiunile de audit public intern dispuse de preşedintele Consiliului Judeţean, referitoare la lucrările de întreţinere la drumul judeţean 248A, precum şi la acţiunea de audit a CJ pentru «Lucrări de întreţinere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iaşi-Movileni-Gropniţa»”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea CJ Iaşi.

În acelaşi comunicat se precizează că, la sfârşitul lunii septembrie 2016, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a sesizat ”anumite deficienţe în modul de realizare a lucrărilor pe drumul 248A şi a dispus un audit public intern cu privire la modul în care a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor”.

În urma auditului, CJ Iaşi a sesizat DNA privind neregulile găsite la contractul privind refacerea drumului Iaşi-Ţibăneşti.

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile DNA la sediul CJ Iaşi continuă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi declara pentru News.ro că aceste contracte au fost încheiate de vechea conducere a Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene, al cărei director, Daniel Minciună, a decedat în urmă cu două luni.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar se fac cercetări pentru infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar pecheziţiile au loc la 15 adrese, inclusiv la societăţi comerciale.

Maricel Popa, care este preşedinte al filialei judeţene a PSD Iaşi, se află la conducerea CJ Iaşi din iunie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.