Penitenciarul Târgu Mureş va construi un nou pavilion de deţinere, care va avea 210 locuri, camerele de deţinere urmând să îndeplinească standardele europene în domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Penitenciarul Târgu Mureş a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a semnat cu S.C. Atlas Consulting & Proiect SRL contractul în valoare de 227.357,24 lei (TVA inclus) privind studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Complex Corecţional Penitenciar Târgu Mureş".

“Contractul are ca obiect realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou pavilion de deţinere cu 210 locuri. Camerele de detenţie vor îndeplini standardele europene în domeniu. În plus, se va construi şi un pavilion multifuncţional de 250 mp, în care se vor desfăşura diverse activităţi corecţionale, în colaborare cu angajaţii sistemului de probaţiune, atât cu persoanele condamnate definitiv la sancţiuni privative de libertate, cât şi cu persoanele condamnate la sancţiuni neprivative de libertate sau aflate în perioada de monitorizare, după liberarea condiţionată”, se arată în comunicat.

Investiţia este finanţată prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, programul "Justiţie", proiectul Correctional, în care Penitenciarul Târgu Mureş are rolul de partener.

Proiectul Correctional are un buget de 31 milioane euro şi este gestionat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu şase instituţii din România şi cinci entităţi norvegiene, în perioada 2019 - 2024. În domeniul infrastructurii, unul dintre obiectivele proiectului este construirea a 1.160 locuri noi de deţinere prin înfiinţarea a 4 centre corecţionale pilot în penitenciarele Baia Mare (420), Botoşani (320), Vaslui (210) şi Târgu Mureş (210).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.