Jandarmii prahoveni au participat duminică seară la o acţiune de recuperare a patru turişti, între care doi copii, care s-au rătăcit pe munte, încercând să coboare către Cota 1400 din Masivul Bucegi. Ce patru au fost conduşi în siguranţă în staţiunea Sinaia, ei fiind teferi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Jandarmii s-au mobilizat după ce au primit pe telefoanele Inspectoratului Judeţean Prahova un apel prin care se solicita ajutor din partea a patru turişti care au urcat cu autoturismul până la Cota 1400 din Munţii Bucegi, după care au continuat ascensiunea pe trasee montane. La întoarcere, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile cei patru au rătăcit traseul marcat. Când au conststat că se înnopteaz, ei au cerut sprijin. 
 
„Cei în cauza au fost recuperaţi din zona Cabanei Valea Soarelui şi transportaţi până în localitatea Sinaia. Persoanele salvate nu au necesitat îngrijiri medicale” a transmis Jandarmeria Prahova.
 
Jandarmii montani recomandă turiştilor care vor să urce pe munte să ţină cont de atenţionările meteo, să fie echipaţi corespunzător, iar dacă se află în dificultate să solicite sprijin apelând numărul unic de urgenţe 112.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.