Două sate din comunele Seleuş şi Gurahonţ din judeţul Arad au intrat în carantină pentru 14 zile, din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus prin transmitere comunitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis, sâmbătă, un ordin de instituire a carantinei în comunele Seleuş - satele Seleuş şi Moroda şi Gurahonţ - satele Guranhonţ şi Bonţeşti, unde au fost depistate 55, respectiv 35 de cazuri de COVID-19, iar transmiterea este una comunitară.
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
Direcţia de Sănătate Publică Arad, în urma unei evaluări epidemiologice, a propus Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad instituirea carantinei pentru cele patru localităţi. CJSU Arad s-a întrunit vineri, iar în cadrul şedinţei, coform procedurilor în vigoare, a solicitat DSU instituirea carantinei pentru o perioadă de 14 zile.
 
În zonele carantinate vor fi luate o serie de măsuri, printre care: limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri; evaluarea de către DSP Arad a oportunităţii şi prioritizării de testare a persoanelor şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către INSP/Ministerul Sănătăţii; stabilirea rutelor ocolitoare; purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice.
 
Asigurarea ordinii publice se realizează de către Poliţia Locală, iar dacă aceasta nu este constituită la nivelul localităţilor carantinate, de către Jandarmi sau Poliţia Naţională Arad.
 
CJSU Arad va stabili responsabilii care să facă dezinfecţie periodică a spaţiilor publice, după un calendar stabilit de DSP Arad, iar medicii de familie din localităţi vor fi implicaţi în monitorizarea din punct de vedere medical a persoanelor izolate la domiciliu şi acordarea asistenţei medicale a populaţiei din zona respectivă. De asemenea, se va asigura colectarea deşeurilor şi funcţionarea continuă a serviciilor de utilităţi publice, continuitatea aprovizionării cu alimente şi bunuri de strictă necesitate pentru persoanele fără susţinători sau fără posibilităţi de asigurare a subzistenţei, a aprovizionării cu medicamente.
 
În zona carantinată este permisă intrarea sau ieşirea persoanelor pentru transportul de marfă; persoanele care nu locuiesc în zonele carantinate, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţii de urgenţă, administraţiei publice, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate pubică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor, persoanelor care susţin examen de admitere la facultate; persoanelor care locuiesc în zonele carantinate şi desfăşoară activitate profesională în afara zonelor carantinate; persoanele care realizează activităţi agricole; deplasarea pentru asistenţă medicală; urgenţe medicale.
 
Cele patru localităţi din judeţul Arad vor intra în carantină, începând de sâmbătă, 1 august, ora 16.00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.