Localităţile Şandra, Niţchidorf, Dumbrăviţa şi Şag din judeţul Timiş urmează să intre în carantină, întrucât rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut foarte mult în ultima perioadă. DSP a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare a acestor localităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În urma unei analize, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare a localităţilor Şandra şi Niţchidorf, respectiv U.A.T. - urilor Dumbrăviţa şi Şag. În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Timiş.
 
Hotărârile vor fi transmise de urgenţă către Centrului Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru instituirea carantinei în cele patru localităţi. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în ordinul şefului DSU.
 
Rata de infectare la o mie de locuitori în cele patru localităţi este: Dumbrăviţa - 7,68; Niţchidorf - 10,33; Şag - 10,87; Şandra - 7,34.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.