Autorităţile din Prahova au identificat focare de infectare cu noul coronavirus la secţia de oncologie a Spitalului Municipal din Ploieşti, unde 17 angajaţi ai unităţii sanitare au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Printre cei infectaţi se numără cadre medicale care lucrează în zona de radioterapie, însă activitatea secţiei care îngrijeşte bolnavii de cancer nu a fost sistată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat noi focare la Spitalul Municipal Schuller Ploieşti, fiind confirmaţe cu noul coronavirus 17 cadre medicale din secţia Oncologie (4 persoane), compartimentul de Radioterapie (6), laboratorul de analize medicale (4) şi laboratorul de Radioterapie (3). Personalul medico-sanitar a fost izolat la domiciliu, fiind realizată dezinfecţia spaţiilor” a transmis, miercuri după amiază, Prefectura Prahova. . 
 
Autorităţile precizează că activitatea în secţiile spitalului afectate de COVID-19 „este asigurată de personalul care nu a fost infectat cu noul coronavirus, în condiţii de maximă siguranţă”.
Tot în Prahova, a fost identificat un alt focar de COVID-19 la Complexul de Servicii Comunitare Fântânele, unde 44 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2. Nouă dintre bolnavi sunt angajaţi ai centrului, iar 35 sunt beneficiari internaţi în unitatea medico-socială. 
Spaţiile au fost dezinfectate iar persoanele internate în centru şi care au fost diagnosticate c COVID-19 au fost izolate de celelalte, ele fiind supravegheate de un medic.
Judeţul Prahova raportează, miercuri, cel mai mare număr zilnic de infectări de la debutul pandemiei de coronavirus. Astfel, sunt 261 de noi diagnostice, iar printre cei confirmaţi cu COVID-19 se numără 14 copii şi adolescenţi, 70 de persoane cu vârste între 40 şi 49 de ani dar şi 71 de persoane cu vârste de peste 60 de ani. De asemenea, cea mai nouă raportare la nivel judeţean pentru 24 de ore arată 11 decese asociate COVID-19 care au fost înregistrate de marţi până miercuri, cel mai tânăr pacient mort având 52 de ani.
„Dintre cele 412 locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 379 sunt ocupate. La ATI, dintre locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2, unul a fost raportat, în această dimineaţă, ca fiind liber” mai informează Prefectura Prahova.
La nivel judeţean rata de infectare raportată la 1000 de locuitori este de 1,8
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.