Patru bebeluşi cu grave probleme de sănătate cauzate de diferite malformaţii au fost transportaţi cu două aeronave, unul dintre ei către Helsinki, ceilalţi la Milano, cu ajutorul Asociaţiei Blondie care a organizat cele două zboruri către aceste destinaţii unde cei mici vor putea primi îngrijiri de specialitate şi tratamente medicale care nu sunt efectuate în România. Astfel, Gabriela în vârstă de 4 luni a zburat, marţi, către Helsinki, iar Carla (5 saptamani), Maria şi Sofia (11 zile) au fost în cursa spre Milano. Ambele curse au costat aproximativ 60.000 euro, iar datorită donaţiilor Asociaţia Blondie a putut organiza 160 de zboruri şi a ajutat peste 400 de copii, până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Faptul că noi facem aceste transporturi nu înseamnă că România este praf. Astea sunt cele mai grave cazuri. Copii aceştia nu au o malformaţie, toţi au multe malformaţii, multe complicaţii. În momentul în care eşti într-una din situaţiile acestea şi nu poţi fi tratat în România, primeşti o negaţie, negarea faptului că în România poate fi făcut acel tratament. Dacă tratamentul poate fi făcut undeva în Europa, atunci este decontat integral de statul român şi din bugetul asigurărilor din Europa, prin faptul că suntem cetăţeni europeni şi avem dreptul să fim trataţi în orice stat membru al UE. Dar nu ai cu ce să ajungi”, a explicat fondatoarea Asociaţiei Blondie Adelina Toncean, pentru News.ro.

Asociaţia Blondie a fost înfiinţată de Adelina Toncean la începutul pandemie, pentru a oferi acces copiilor grav bolnavi la serviciile de sănătate din Europa, atunci când în România nu mai era nimic de făcut.

Pentru a asigura transportul în condiţii optime, Asociaţia Blondie închiriază pentru fiecare zbor un avion de linie din flota Tarom, la bordul căruia călătoresc copiii alături de părinţii lor. Copiii sunt îngrijiţi constant de medicii de la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

„Până să apară asociaţia unii mureau, alţii forţau zboruri de linie, încercau să plece cu orice”, a mai spus Adelina Toncean.

În cel de al 160-lea zbor, la bordul aeronavei s-au aflat patru cadre medicale de la Spitalul „Marie Curie” Bucureşti care în mod voluntar au monitorizat starea pacientelor până la destinaţie, a mai precizat fondatoarea Asociaţiei Blondie.

„Vrem să le dăm părinţilor cea mai bună dovadă de preţuire pentru ei. Aici sunt cazuri foarte grele şi pentru Europa. Facem orice pentru ei. Am avut şi probleme dar dacă asta e meseria noastră, cu asta ne ocupam" a afirmat Cătălin Cîrstoveanu, Şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Spitalul „Marie Sklodovska Curie” Bucureşti, conform sursei menţionate.

Activitatea Asociaţiei Blondie poate fi susţinută AICI

Foto: Asociaţia Blondie Facebook
Foto: Asociaţia Blondie Facebook
Foto: Asociaţia Blondie Facebook
Foto: Asociaţia Blondie Facebook
Foto: Asociaţia Blondie Facebook
Foto: Asociaţia Blondie Facebook
Foto: Asociaţia Blondie Facebook
Foto: Asociaţia Blondie Facebook
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.