Procurorii prahoveni au inculpat, recent patru angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în dosarul care vizează incendiul izbucnit în anul 2021 în secţia de boli infecţioase a spitalului, incendiu în care doi oameni au murit. Cei patru inculpaţi sunt asistenţi şi infirmieri, cercetaţi pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă. A fost stabilită, de asemenea, cauza incendiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au declarat, marţi, pentru News.ro că patru angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt inculpaţi în urma incendiului produs în noiembrie 2021 în secţia de boli infecţioase a spitalului, cunoscută ploieştenilor sub denumirea Spitalul Movila. Cei patru, infirmieri şi asistenţi, sunt cercetaţi pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă. 
Conform anchetei, cauza probabilă a incendiului o reprezintă producerea unui scurtcircuit electric într-o atmosferă suprasaturată de oxigen.
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Doi pacienţi au murit carbonizaţi iar o infirmieră a ajuns la spital cu arsuri în  urma incendiului izbucnit 11 noiembrie 2021, în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde erau internate persoane diagnosticate cu COVID.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.