Doar câteva sute de persoane au protestat, marţi seară, pentru a cincisprezecea zi consecutiv, în mai multe oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului, participarea fiind mai redusă ca în zilele precedente. Cei mai mulţi protestatari s-au adunat la Cluj-Napoca şi la Sibiu. La protestul din municipiul Sibiu au participat, ca în fiecare seară, şi copii. Întrebaţi dacă nu se tem de reclamaţii făcute la Protecţia Copilului, aşa cum s-a întâmplat în alte locuri din ţară, părinţii micuţilor au negat, spunând că nu consideră că fac un lucru greşit şi că, de la o anumită vârstă, copiilor li se poate face educaţie civică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 200 de persoane au protestat, marţi, la Cluj-Napoca şi au cerut demisia Guvernului, pe care oamenii îl acuză pentru cele mai recente încercări de a modifica legislaţia codurilor penale, manifestanţii organizând, de asemenea, şi un marş.

Participanţii la protest au început să se adune în jurul ore 19.00, în Piaţa Unirii, din oraş, acestia fiind însoţiţ de copii sau animale de companie şi având cu ei pancarte pe care puteau fi citite mesaje precum „Dumnezeu: să nu furi, Dragnea: să furăm”, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”. Ei scandează „Hoţii”, „Demisia”, „PSD ciuma roşie”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Manifestanţii au pornit în jurul orei 20.00 într-un nou marş prin centrul oraşului şi s-au întors în piaţă în jurul orei 21:15, promiţând că manifestaţiile vor continua şi în zilele următoare.

La Sibiu, aproximativ o sută de persoane au protestat pentru a cincisprezecea seară consecutiv. Oamenii s-au strâns în Piaţa Mare, începând cu ora 19.00, iar la ora 20.00 au pornit în marş pe bulevardul pietonal din oraş.

Oamenii au scandat, ca şi până acum, împotriva Guvernului, a liderilor PSD si ALDE, dar şi împotriva premierului Sorin Grindeanu.

"PSD, ciuma rosie”, "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”, ”Hotii”, sunt doar cateva dintre scandări.

La protest au participat, ca în fiecare seară, şi copii. Întrebaţi dacă nu se tem de reclamaţii făcute la Protecţia Copilului, aşa cum s-a întâmplat în alte locuri din ţară, părinţii copiilor au negat, afirmând că nu consideră că fac un lucru greşit.

”De ce să-mi fie teamă, din moment ce ea vine aici să se joace, la plimbare. Nu văd de ce ar trebui ca acest lucru să fie verificat de cei de la Directia de Protectia Copilului”, a spus tatăl unei fetiţe de doi ani si patru luni, cu care a venit la protest.

Un alt tătic a precizat că nu sunt încălcate niciun fel de drepturi ale copiilor.

"La ora asta putem foarte bine să ieşim cu copiii la plimbare. Nu cred că este vreun rău, ba, dimpotrivă, de la o anumită vârstă putem să le facem educaţie civică pentru că democraţia are şi partea în care poporul are ceva de spus şi, dacă ceva nu ne convine, trebuie să-i învăţăm şi pe ei că au dreptul să-şi spună părerea”, a spus bărbatul.

Înainte de a porni în marş, oamenii au intonat Imnul. După circa două ore, protestul s-a încheiat fără incidente.

Aproximativ 30 de persoane s-au adunat, marţi seară, în Piaţa Unirii din Iaşi, cerând demisia Guvernului, iar majoritatea celor prezenţi au fost oameni în vârstă.

Oamenii au venit în centrul oraşului cu steaguri ale României, Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii şi au scandat "Hoţii, Hoţii” şi "Demisia”.

Pe pancartele protestatarilor se putea citi, printre altele, "Dragnea şi Bombonica, vă aşteaptă Mititica”, "Jos mâinile de pe DNA” şi "Scoateţi hoţia din România”.

Manifestanţii au stat în Piaţa Unirii peste o oră, acţiunea încheindu-se în jurul orei 20.30, fără a se înregistra incidente.

Şi la Galaţi aproximativ 50 de persoane s-au adunat, marţi seară, în zona centrală a municipiului, unde au scandat "Nu cedăm, rezistăm", în grupul de manifestanţi venind, la un moment dat, şi două femei în vârstă, care şi-au exprimat susţinerea faţă de Guvern.

Manifestanţii s-au strâns, ca şi în serile precedente, după ora 18.00, pe platoul din faţa sediului Prefecturii din Galaţi şi au scandat lozinci precum "Nu cedăm, rezistăm" sau "PSD-ciuma roşie", în timp ce pe pancartele aduse scria "Fie vreme bună, fie vreme rea, noi tot vom spune jos corupţia", "Vrem şcoli şi spitale, nu fapte penale" sau "Orice copil ştie - furi, la puşcărie".

Protestatarii au adus şi boxe din care s-au auzit cântece de la Revoluţie, precum şi piesa lui Călin Goia, prezentată de artist la scurt timp după începerea protestelor din ţară. 

La un moment dat în grupul de manifestanţi au venit şi două femei în vârstă care şi-au exprimat susţinerea faţă de Guvern într-o discuţie avută cu câţiva pensionari din rândul protestatarilor, însă argumentele celor două au fost respinse în mod paşnic.

Protestul din faţa sediului Prefecturii Galaţi s-a încheiat în jurul orei 20.15.

Aproximativ 30 de persoane au înfruntat gerul şi au protestat şi marţi seară la Constanţa, oamenii cerând demisia Guvernului şi spunând că nu vor renunţa la proteste şi că vor ieşi în stradă şi în următoarele zile.

Manifestanţii au început să-şi facă apariţia pe platoul din faţa Prefecturii după ora 18.30 şi au scandat “Rezistăm, nu plecăm”, “PSD, ciuma roşie”, “Demisia, demisia”, “Hoţii, hoţii”. Ei aveau pancarte pe care scria: “Astăzi un cadou, huooo !”, “Am văzut la televizor că «vremea va fi închisă». Cred că DNA exagerează”.

Oamenii nu au mai plecat în marş pe străzile din municipiu, considerând că sunt prea puţini pentru a face acest lucru şi au protestat doar în faţa Prefecturii. Manifestarea a durat puţin peste o oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.