Părinţii arestaţi sub acuzaţia că în anul 2021 şi-au ucis, prin opărire şi cu intenţie, copilul de doi ani şi zece luni mai au două fetiţe, care se află în grija autorităţilor. Bunica micuţelor a vrut să le preia, după ce părinţii au fost puşi sub acuzare, iniţial pentru ucidere din culpă, însă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi a decis ca fetiţele să fie date unui asistent maternal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Părinţii arestaţi preventiv de magistraţii prahoveni pentru omor asupra unui membru al familiei după ce şi-au opărit copilul de doi ani şi zece luni şi l-au lăsat să agonizeze timp de şapte ore mai au două fetiţe. Familia este din Călăraşi, iar fapta s-a petrecut în timpul unei vizite în judeţul Prahova. La scurt timp după moartea mezinului, autorităţile din Călăraşi le-au preluat pe cele două fetiţe mai mari ale cuplului. 
 
”Cei doi copii beneficiază de o măsură de protecţie la un asistent maternal profesionist. Deşi a existat o solicitare din partea bunicii materne de a prelua cele două surori în plasament, doi ne-am opus acestei măsuri tocmai pentru că bunica era de faţă, se pare, la acel incident nefericit. Nouă nu ni s-a spus la momentul respectiv că a fost intenţionat opărit, ştiam că din neglijenţă, dar ni s-a părut potrivit să preluăm copiii în sistemul de protecţie”, a declarat pentru News.ro directorul executiv al DGASPC Călăraşi, Daniela Arbagic.
 
Un bărbat şi o femeie care locuiesc într-un sat din judeţul Prahova au fost arestaţi preventiv, pentru omor, după ce şi-au opărit cu apă fierbinte copilul în vârstă de doi ani şi zece luni, după care l-au lăsat să agonizeze timp de şapte ore. Proprietarul casei în care familia locuieşte a fost cel care a anunţat autorităţile despre starea copilului, însă acesta nu a putut fi salvat.
 
Cazul a fost deschis după ce, în 27 octombrie 2021, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că o familie aflată în vizită şi cazată în casa sa din comuna prahoveană Poienarii Burchii are un copil mic, care a fost opărit. Cadrele medicale au găsit copilul în vârstă de doi ani şi zece luni fără viaţă.
 
Iniţial, cazul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătorie Ploieşti, care au făcut verificări pentru ucidere din culpă. Ulterior, ancheta a arătat că micuţul a fost opărit în mod intenţionat şi lăsat să moară. Astfel, în martie anul acesta dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă tribunalul Prahova, care i-a pus sub acuzare pe mamă şi pe tată pentru omor asupra unui membru de familie. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.