Guvernul României marchează Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei, Palatul Victoria urmând să fie iluminat în roşu vineri seară. ”Preocuparea pentru sănătatea publică implică atât asigurarea accesului la tratamente, o infrastructură modernă, cât şi valorificarea progresului şi a inovaţiei în beneficiul pacienţilor”, afirmă premierul Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Guvernului, Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în roşu, culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei, alăturându-se astfel campaniei desfăşurată în fiecare an cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei.
 
”Preocuparea pentru sănătatea publică implică atât asigurarea accesului la tratamente, o infrastructură modernă, cât şi valorificarea progresului şi a inovaţiei în beneficiul pacienţilor. Noul cadru strategic pentru controlul tuberculozei în România, aprobat de Guvern în cursul anului trecut, introduce schimbări substanţiale privind modul de îngrijire şi asimilarea noilor medicamente, servicii, teste de diagnostic, vaccinuri. Combaterea şi controlul tuberculozei rămân priorităţi pentru sănătatea publică din România şi pentru Guvern”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.
 
Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei este marcată în 24 martie, pentru a atrage atenţia asupra efectelor acestei boli şi asupra sănătăţii publice la nivel global.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.