Ploile torenţiale din ultimele zile au distrus drumuri, poduri şi podeţe în peste 30 de localităţi ale judeţului Prahova, valoarea pagubelor produse infrastructurii find evaluată la 64 de milioane de lei, iar autorităţile judeţene solicitând alocarea de fonduri de la Guvern pentru reparaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei evaluări parţiale realizate de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova, ploile de la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie au provocat pagube de aproximativ 64 de milioane de lei la infrastructura din 34 de oraşe şi comune unde s-au produs inundaţii şi alunecări de teren.

Vineri, CJSU Prahova a votat un proiect de hotărâre şi cere Executivului alocarea acestei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului

„În şedinţa de astăzi (vineri  - n.r.) asta am stabilit. Şedinţa de săptămâna viitoare, când se vor finaliza toate constatările pe teren şi evaluările, vom cere alte sume” a declarat prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, într-o conferinţă de presă susţinută vineri după amaiză, la finalul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, vor fi acordate ajutoare către aproape două sute de familii afectate de inundaţii.

Astfel, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţia Socială acordă ajutoare pentru prevenirea riscului de excluziune socială unui număr de 193 de familii, a anunţat şeful instituţiei, Narcis Toboc. Suma totală, alocată din bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, este de 396.000 de lei, iar fiecare familie va primi între 1.500 şi 3.000 de lei, în funcţie de gradul de afectare a locuinţei.

În plus, două familii, una din oraşul Breaza şi alta din comuna Sângeru, vor primi, conform legii, câte 5.000 de lei ajutoare de înmormântare, după ce un bărbat din Breaza şi patru copii, fraţi din Sângeru, au murit fiind luaţi de viituri.

Astfel, conform evaluărilor, şapte locuinţe au fost afectate în proporţie de peste 90 la sută, peste 172 de case au fost afectate în proporţie de peste 50 la sută şi 14 locuinţe cu un grad de avariere de sub 50 la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.