Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a controlat, joi, depozitul de unde Mănăstirea Floreşti s-a aprovizionat cu peştele pangasius trimis la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde trei pacienţi au murit şi alţi 23 au ajuns la spital. Inspectorii au constatat că întreaga cantitate, respectiv 180 de kilograme de peşte, a fost dusă la Bârlad în condiţii legale, de la o firmă din Arad, iar de la depozitul din Bârlad peştele, ambalat în pungi de 900 de grame, a ajuns la şase magazine, de unde a fost vândut, nemaifiind găsite pungi din respectivul lot. Reprezentanţii DSVSA au precizat că nu au fost primite semnale din teritoriu cu privire la îmbolnăviri în urma consumului respectivului aliment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am finalizat verificările, am verificat şi depozitul de unde a fost cumpărat peştele, depozitul de unde au fost cumpărate conservele, respectiv salata de icre. Pe stoc nu am mai găsit nimic la depozit, tot peştele a fost distribuit către consumatorul final, fără niciun fel de semnal din teritoriu. Printre beneficiarii lotului respectiv, 180 de kilograme, au fost livrate către şase societăţi comerciale cantităţi mai mari. Pungile erau de 900 de grame, baxuri a câte zece pachete. Colegii mei au luat legătura telefonic cu toate aceste unităţi, toată marfa era vândută către consumatorul final”, a declarat, joi seară, pentru News.ro, directorul DSVSA Vaslui, Nelu Munteanu. 
 
El a precizat că peştele a fost dus la Bârlad prin intermediul unei firme de distribuţie din Arad, ”în condiţii legale”.
 
DSVSA Vaslui nu a primit încă rezultatele analizelor trimise la Bucureşti pe probele de alimente ridicate în urma controalelor făcute la mănăstirea care a trimis către spital pachetele cu mâncare. Instituţia a solicitat ”o plajă largă de analize” bacteriologice, toxicologice, fizico-chimice, care durează câteva zile, a explicat Nelu Munteanu.
 
Trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, judeţul Vaslui, au murit, miercuri, şi un altul se afla în stare gravă, după ce toţi cei internaţi au mâncat alimente pe bază de peşte, oferite de o mănăstire. Alţi 23 de pacienţi au fost transferaţi la Spitalul din Bârlad şi la UPU Vaslui.
 
La Spitalul din Murgeni sunt internate peste o sută de persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.