Un pacient în vârstă de 50 de ani a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, fiind infectat cu virusul West Nile şi acuzând simptomatologie specifică unei boli infecţioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, bărbatul a fost internat în Secţia de Boli Infecţioase a unităţii sanitare şi i-au fost recoltate probe de sânge care au fost analizate în laboratorul Spitalului Victor Babeş. Diagnosticul de suspiciune a fost confirmat, acesta având virusul West Nile.
 
„Pacientul s-a prezentat având simptome uşoare, dar persistente: febră, fotofobie, afazie, vedere dublă. A primit indicaţie de tratament simptomatic, antitermic, de echilibrare hidroelectrolitică, şi vitaminoterapie. Starea lui de sănătate este acum stabilă. Pacientul va mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere. Deocamdată, nu se pune problema unei agravări a stării lui de sănătate. Vorbim, până la urmă, despre o boală infecţioasa care, însă, la persoane cu alte boli asociate sau comorbidităţi poate duce la o infecţie a sistemului nervos central sau, în cazurile foarte grave, ceea ce nu este în situaţia de acum, la deces”, a declarat dr. Anca Elena Ianiţcaia, medic specialist Boli Infecţioase, în cadrul spitalului.
 
Spitalul a informat Direcţia de Sănătate Publică, raportarea urmând a fi transmisă Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
 
”Infecţia cu virusul West Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la persoanele adulte o neuroinfectie care, însă, în majoritatea cazurilor, este subclinică. Ocazional poate duce la aparitia unei meningite aseptică sau encefalită severă, în special în rândul vârstnicilor. Majoritatea pacienţilor au infecţii care însă nu prezintă simptome evidente. Recomandări: Evitaţi expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi; Utilizaţi substanţe chimice repelente pentru ţânţari; Împiedicaţi pătrunderea ţânţarilor în locuinţe folosind plase de protecţie”, mai transmite uitatea medicală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.