Un pacient cu arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corporală internat la Iaşi a fost transportat, luni, la un spital din Germania, cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea unei misiuni umanitare pentru transportarea aeriană a unui pacient diagnosticat cu arsuri către un spital din localitatea Offenbach, Germania. Aeronava militară de tipul C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat luni, 4 septembrie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, la ora 10.00, pe ruta Otopeni-Iaşi-Frankfurt şi retur”, a anunţat MApN, într-un comunicat de presă,

Misiunea se execută la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborurilor este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Pacientul era internat la Iaşi cu arsuri pe 70% din suprafaţa corporală, după ce şi-a dat foc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.