Ordinul prin care s-a decis transferul a 50 de pacienţi COVID 19 din judeţul Vrancea în spitale din Rm. Sărat şi Brăila a fost anulat. Cu toate acestea, ordinul nu a fost transmis şi managerului Spitalului din Adjud, astfel că de acolo au fost îmbarcaţi în microbuzele ISU 16 bolnavi şi transportaţi către Spitalul Municipal Rm. Sărat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui ordin al şefului Centrului Naţional de Coordonare  şi Conducere a Intervenţiei, motivat de aglomerarea spitalelor de la Adjud şi Focşani cu pacienţi infectaţi cu COVID-19, s-a dispus transferul, vineri dimineaţă, a 50 de pacienţi cu forme uşoare sau asimptomatici la spitalele din Brăila şi Rm Sărat. 30 de pacienţi urmau să ajungă la spitalul din Rm. Sărat şi 20 de la Spitalul Judeţean Focşani.

La aflarea veştii că vor fi transferaţi, pacienţii din ambele spitale vrâncene s-au revoltat, cerând să fie lăsaţi în judeţul din care provin. Unii bolnavi au început să plângă şi le-au cerut cadrelor medicale să nu-i transfere în alte judeţe.

După mai multe ore de discuţii, la orele prânzului, ordinul de transfer al celor 50 de pacienţi a fost anulat.

”După o analiză a situaţiei, Instituţia Prefectului Judeţului Vrancea a decis ca pacienţii să nu mai fie transferaţi, către spitalele respective fiind redirecţionaţi viitorii pacienţi care se vor încadra la categoria menţionată”, a transmis Prefectura Vrancea.

Numai că anularea ordinului nu a fost comunicată în timp util şi conducerii Spitalului Adjud, care a pregătit 16 pacienţi , i-a îmbarcat în microbuzele ISU şi i-a trimis către Spitalul din Rm. Sărat.

”La ora 7 mi se cerea să pregătesc 20 de pacienţi, ca la 9. 40 să fie transferaţi către spitalul Brăila. Între timp, am fost sunata că nu se mai transferă la Brăila ci la Rm. Sărat. În jurul orei 12.00, au plecat două salvăzri cu 16 pacienţi către Rm. Sărat. Nu m-a anunţat nimeni de niciun ordin, că a fost anulat. Pacienţii au pecat cu lacrimi în ochi, oameni veniţi la noi de 3 săptămâni. A, dat curs unui ordin. Neştiind că putem să nu-i transferăm. Suntem puşi în nişte situaţii foarte ciudate”, a declarat managerul spitalului din Adjud, Monica Bercea.

Cei 16 pacienţi de  la spitalul din Adjud au ajuns la spitalul din Rm. Sărat, la acest moment nu se ştie însă clar dacă ei vor rămâne aici sau vor fi duşi din nou la Adjud.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.