Premierul Ludovic Orbana afirmat, miercuri, în debutul şdinţei de Guvern, că inisterele trebuie să prezinte în cât mai scurt timp propunerile de proiecte care să fie finanţate în cadrul Programul de rezilienţă şi recuperare. Prim-minstrul a afirmat că primele proiecte vor trebui prezentate Comisiei Europene, în luna octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat decizia de a avea două şedinţe de Guvern, şedinţa de azi pentru aprobarea hotărârii la propunerea CNSU. De asemenea, trebuie să dezbateem OUG pe alocaţii şi să dezbatem chesitunea pe fonduri europene. Solicit ministerelor să fie implicate la maximum în acordurile de parteneriat. Solicit ministerelor, sub coordonarea Ministerului Fondurilor Europene, să prezinte toate propunerile de proiecte pentru a putea finanţa aceste proiecte în cadrul programul de rezilienţă şi recuperare”, a declatat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că primele proiecte trebuie prezentate Comisiei Europene în luna octombrie.

”Toate propunerile pe care le veţi face trebuie să ţină cont de câteva elemente. Ele trebuie să aibă un grad de pregătire pentru că trebuie aprobate într-un timp foarte scurt. Proiectele trebuie să se finalizeze până în 2026. Aici toate proiectele pe care le introducem în cadrul finanţării Next Generation EU trebuie să aibă un nivel de pregătire prealabil, astfel încât să poată fi foarte uşor să ajungem la un grad de finanţare”, a mai afirmat premierul.

Anterior, Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri au participat la o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema atragerii fondurilor europene alocateRomâniei în perioada următoare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.