Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că nu trebuie judecate toate secţiile de terapie intensivă după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, însă trebuie remediate problemele, astfel încât secţiile să fie sigure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, luni, ce părere are despre declaraţia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, referitoare la faptul că ”suntem vinovaţi toţi din această ţară” şi a afirmat: ”Într-un moment dificil a făcut o declaraţie. Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individual pentru fiecare nerealizare”.

Premierul a afirmat că este momentul în care trebuie rezolvate problemele, iar secţiile de terapie intensivă să fie sigure.

”Din punctul meu de vedere, acum vremea noastră este să rezolvăm toate problemele, să asigurăm reducerea numărului de infectări prin respectarea normelor de protecţia sanitară, să asigurăm tratarea pacienţilor care se îmbolnăvesc şi să găsim soluţii pentru orice situaţie care ne apare, inclusiv soluţia de a putea realiza rapid orice lucrare necesară de modernizare, de reparaţii pentru a putea conferi siguranţa în secţiile de Terapie Intensivă, care este oricum siguranţă în secţiile de Terapie Intensivă, nu trebuie judecate toate secţiile de Terapie Intensivă după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, dar vrem să ne asigurăm o dată în plus şi mai mult decât atât să sprijinim managementul spitalelor pentru a putea asigura toate dotările şi toate lucrările necesare în secţiile de Terapie Intensivă”, a mai declarat premierul.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, întrebat sâmbătă seara la Leţcani, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, că ”pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Chestionat dacă spitalul avea autorizaţie ISU, Tătaru a spus că nu este vorba dacă avea sau nu autorizaţie şi a explicat că rămâne de văzut dacă a fost evaluat spaţiul şi dotarea în momentul în care a fost luată decizia să treacă funcţionarea unor secţii de la etajul 3 la etajul 2.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.