Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, joi, că examenul de rezidenţiat va fi o prioritate a guvernului, care va analiza inclusiv posibilitatea de a suplimenta locurile. În plus, Orban anunţă că se va verifica şi care este procedura în străinătate, dar i se pare un examen care nu este absolut necesar, având în vedere că cei care-l susţin au învăţat ani de zile, au finalizat facultatea, dar nu poti profesa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, despre examenul de rezidenţiat, care ar putea fi amânat a doua oară şi a răspuns: ”Deci, Guvernul şi-a demonstrat incapacitatea prin faptul că nu a fost în stare să organizeze examenul de rezidenţiat la timp. Dacă nu vor fi în stare să-l organizeze, examenul de rezidenţiat va fi una dintre priorităţile Guvernului nostru. Mai mult decât atât, ne gândim la numărul de locuri care vor fi scoase la concurs în cadrul examenului de rezidenţiat pentru că mi se pare foarte ciudat să scoţi la concurs un număr de locuri cu 466 de locuri mai puţin decât anul trecut. În condiţiile în care ştim foarte clar că este nevoie de medici”.

Acesta consideră că examenul nu este absolut necesar.

”De altfel, vă spun sincer, că mă gândesc foarte serios, vom analiza şi modul în care funcţionează acest sistem în alte ţări europene. Mi se pare, totuşi, că această formă de examinare este o formă de examinare, care nu este absolut necesară, pentru că trebuie să vă gândiţi, că toţi cei care participă la acest examen de rbsolut neezidenţiat sunt absolvenţi ai facultăţilor de profil, sunt oameni, care au fost la studii şi au învăţat ani de zile, ca să capete dreptul de a profesa această meserie nobilă şi dacă nu iau examenul de rezidenţiat, după ce au dat examenele la finalul facultăţi, ei nu pot să îşi profeseze meseria, nu pot să activeze în profesia pentru care s-au pregătit”, a mai spus Orban.

Premierul desemnat a anunţat că se analizează posibilitatea de a mări numărul de locuri.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Iaşi, că nu exclude o nouă amânare a examenului de rezidenţiat, pentru că nu există încă un ministru al Educaţiei, precizând că îi este greu să spună dacă examenul va avea loc pe 8 decembrie, aşa cum s-a propus.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.