Premierul Ludovic Orban a declarat că testul real time PCR făcut medicului Ioan Cătălin Denciu la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles este negativ. Şeful Executivului a adăugat că, prin martie sau aprilie, doctorul a contractat COVID-19, însă s-a vindecat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din ceea ce ştim noi, testul real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia, este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost teste de real time PCR, probabil nu au avut timp de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat şi ca atare are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar din informaţiile pe care le avem de la spital, testul PCR este negativ. Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun perioada - martie, aprilie, mai, dar a trecut prin boală şi s-a vindecat”, a declarat Ludovic Orban, după participarea la o întâlnire la Ministerul Sănătăţii.

Acesta a adăugat că „soţia domnului doctor (Alina Denciu - n.r.) este asaltată de telefoane din partea mass-media şi cred că îi deranjează intimitatea”.

Ministerul Sănătăţii a informat luni că medicul ioan Cătălin Denciu, transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, este în continuare în stare gravă, iar medicii belgieni vor face în cursul zilei de marţi o examinare specifică - scaner - pentru a vedea cu exactitate care este profunzimea arsurilor acestuia.

Nelu Tătaru a declarat luni seara că, în Belgia, medicul a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament şi toaleta arsurilor, medicul având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferi arsuri grave încercând să salveze pacienţii din salonul ATI afectat de incendiul produs sâmbătă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, care a dus la moartea a 10 persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.