Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că autorităţile vor lua toate măsurile pentru a elimina riscurile de infectare a elevilor care vor face pregătire pentru examenele naţionale după data de 2 iunie şi apoi vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. El a precizat că elevii şi profesorii vor purta măşti, iar şcolile vor fi dezinfectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, susţinută la Craiova, ce garanţii există că elevii care vor susţine examenele naţionale vor fi în siguranţă. 

“Copiii s-au pregătit pentru aceste examene şi prin lege şi prin tot ceea au făcut ca şi pregătire, aceste examene le afectează, le influenţează evoluţia ulterioară. Ca atare, sunt convins că până la urmă şi părinţii vor înţelege că există un risc minor, noi o să luăm toate măsurile posibile: dezinfectarea şcolilor, niciun copil nu va intra fără mască, supravegherea copiilor, o să fie un număr mic de elevi în clasă astfel încât să se poată respecta toate distanţele”, a spus premierul.

El a menţionat că părinţii nu au de ce să se teamă de aceste examane.

“Suntem gata să luăm şi alte forme de măsuri, de exemplu, am văzut forma asta de separare prin intermediul plexiurilor care practic permite izolarea persoanei. Vom lua toate măsurile pentru a elimina riscurile de infectare a elevilor. Profesorii, de asemenea, vor purta mască, nu cred că există riscuri şi nu cred că părinţii trebuie să se teamă de aceste examene pentru că vom încerca să organizăm perioada de după 2 iunie şi examenele de asemenea natură încât să reducem la maxim orice risc de infectare al elevilor”, a mai afirmat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.