Premierul interimar, Ludovic Orban, susţine că nu este un pericol necunoscut COVID 19, coronavirus, ci este cunoscut şi trebuie tratat ca un virus de gripă obişnuit. El a mai spus că au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat joi, într-o conferinţă de presă, dacă există riscul unei epidemii de coronavirus în ţara noastră, Ludovic Orban a răspuns: “Suntem într-o mobilizare maximă pentru a preveni o astfel de situaţie. Am luată măsuri. V-aş da un exemplu. Am luat măsura de a introduce în carantină instituţionalizată pe toţi aceia care vin din zonele de focar şi de asemenea de a introduce carantina prin izolare la domiciliu pentru toţi cetăţenii care vin din regiunile în care a apărut epidemia de coronavirus, indiferent că este vorba de Italia sau de alte ţări. Foarte multe ţări nu au luat astfel de măsuri, noi am luat aceste măsuri pentru a împiedica pătrunderea în ţară a coronavirusului şi pentru a limita pe cât este posibil răspândire acestei infecţii”.

El spune că în online au apărut multe informaţii care au caracter de fake-news şi care creează panică.

“Aş vrea să vă spun că, din păcate, în media, în online, au apărut foarte multe informaţii care un caracter de fake-news şi care au creat o spaimă, o panică, care nu este normal. Cred că trebuie să tratăm cu responsabilitate şi bine informaţi această situaţie, fiecare cetăţean român să ia toate informaţiile de care are nevoie de la instituţiile care furnizează aceste informaţii pentru a reduce la maxim şansa de a contacta virusul respectiv”, a afirmat premierul interimar. 

El a precizat că COVID-19 trebuie tratat ca un virus de gripă obişnuit.

“Nu trebuie să se sperie nimeni. Este vorba de un virus care este cunoscut, se cunoaşte foarte bine în prezentările publice care au fost făcute de specialişti, de medicii epidemiologi, care sunt caracteristicile acestui virus şi trebuie să tratăm normal, firesc, fără niciun fel de panică. Nu e un pericol necunoscut, e un pericol care este cunoscut şi care trebuie tratat aşa cum este el tratat, virus de gripă obişnuit”, a mai precizat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.