Premierul Ludovic Orban susţine că nu cunoaşte care sunt condiţiile în care Gabriela Mădălina Sîia Cenuşă, asistentă a ministrului de Interne Marcel Vela, a ajuns să fie decorată de către preşedintele Klaus Iohannis alături de oameni care au s-au aflat în linia întâi în criza sanitară. "Eu cred că aici trebuie stabilite nişte reguli foarte clare de promovare şi aceste reguli de promovare trebuie respectate pentru toţi”, afirmă primul ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu cunosc foarte bine motivele. Există o lege în ceea ce priveşte acordarea de decoraţii, de avansări, există o anumită procedură fiecare instituţie care face nişte propuneri... De Ziua Naţională este practic momentul în care sunt recompensate prin decoraţii, prin avansări... vă daţi seama că domnul preşedinte nu avea cum să vadă. (...) Din câte ştiu eu, este implicată în partea de comunicare şi a fost implicată în foarte multe proiecte de comunicare: donarea de plasmă, inclusiv în sistemul de comunicare legat de informarea pe teme de COVID, nu cunosc foarte bine detaliile”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la Realitatea Plus.
 
Întreba dacă este normal, în opinia sa, ca o angajată de nici un an să fie decorată alături de oameni care au muncit în această perioadă în prima linie, premierul a răspuns că "trebuie stabilite nişte reguli foarte clare de promovare” care trebuie respectate în fiecare caz.
 
"Eu cred că aici trebuie stabilite nişte reguli foarte clare de promovare şi aceste reguli de promovare trebuie respectate pentru toţi. Nu cred că trebuie să se facă propuneri care să nu se încadreze, să spun, într-un anumit tipic”, a adăugat premierul.
 
Poliţistul Marian Godină a atras atenţia, într-o postare pe Facebook, asupra faptului că printre cei de decoraţi de preşedinte se numără asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela, Gabriela Mădălina Sîia Cenuşă, care a primit Ordinul şi Medalia Naţională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea ei profesională. 
 
"Gabriela Mădălina este din luna mai referent la cabinetul lui Vela. A fost înainte consilier onorific şi pe la Cultură, s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile şi a avut şi un internship de reporter de noapte la o televiziune. «În urmă cu şapte ani vindeam detergent într-un supermarket, dar o făceam cu pasiune, mereu mi-a plăcut să fiu alături de oameni, printre ei şi să fiu de folos», spunea Cenuşă pentru o publicaţie centrală. Domnule ministru Marcel Vela, e plin internetul de postarea asta şi mă tem că e posibil ca acestei doamne să i se facă o nedreptate, pentru că majoritatea oamenilor se întreabă ce o fi făcut de a meritat această distincţie. Chiar şi eu mă întreb. Sunt sigur că ceva remarcabil o fi făcut de aţi nominalizat-o pentru a fi decorată, dar suntem cu toţii foarte curioşi să aflăm care sunt acele fapte remarcabile din activitatea dumneaei profesională, iar odată spuse, va scăpa de critici şi va putea fi felicitată aşa cum se cuvine. Mă tem însă că n-a făcut nimic remarcabil, iar în acest caz, decorarea dumneaei ar reprezenta, din partea dumneavoastră, o mare bătaie de joc la adresa românilor, dar şi la adresa atâtor poliţişti, jandarmi şi pompieri care îşi rup cârca prin ministerul ăsta şi cu a căror activitate, nu de puţine ori, vă lăudaţi pe Facebook”, a scris Marian Godină pe Facebook.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.