Premierul Ludovic Orban a anunţat joi la Iaşi că fermierii afectaţi de secetă vor primi despăgubiri, precizând că procesul de evaluare a pagubelor va dura încă două-trei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“A fost emis ordinul comun al ministrului Agriculturii şi ministrului de Interne privind constituirea comisiilor de evaluare a pagubelor. Aceste comisii deja sunt pe teren de o perioadă. Se fac constatările pe teren, procesul va mai dura încă două-trei săpămâni. Sunt multe ferme afectate şi trebuie să se facă o evaluare corectă. După această evaluare se vor pregăti actele normative care să stea la baza plăţii despăgubirilor. Readuc aminte că de vreo 11 ani fermierii nu au fost despăgubiţi pentru daunele provocate de secetă. Vom aloca sumele de bani necesare“, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, declara săptămâna trecută că sunt afectate de secetă 2,9 milioane de hectare din toate judeţele din Moldova şi din sudul ţării, fiind vorba de toate culturile semănate în toamnă. El spunea că toate persoanele afectate de secetă vor fi despăgubite.

“Toate judeţele din Moldova şi din sudul ţării. Toate culturile semănate în toamnă, 2,9 milioane de hectare: grâu, seceră, orz, orzoaică şi rapiţă. Sigur că gradul de afectare este diferit şi pe zone şi pe culturi. De aceea nici nu vrem acum să venim cu nişte cifre privind despăgubirile pentru că vrem să avem o imagine completă în aşa fel încât să putem identifica clar toate sumele care sunt necesare şi oamenii să fie despăgubiţi corect şi nu vrem să avansăm sume, să creăm expectanţe. Vrem să facem lucrurile temeinic, dar cu siguranţă vom despăgubi pe toţi cei care au fost afectaţi de secetă”, a precizat Adrian Oros. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.