Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern că se confruntă cu o situaţie ”fără precedent”, întrucât în 30 de judeţe preşedinţii consiliilor judeţene reclamă că nu mai au bani pentru plata salariilor angajaţilor din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Guvernul va aloca fonduri pentru plata salariilor pentru luna octombrie, iar pentru noiembrie şi decembrie se va face o analiză, astfel încât salariaţii să poată fi plătiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, motiv pentru care va trebui să adoptăm două HG. Vă mărturisesc că nu-mi aduc aminte de vreun alt an în care să existe probleme cu salariile personalului din cadrul DGASPC (...) În mai multe judeţe, cred că în 30 de judeţe, este o situaţie critică, în care preşedinţii reclamă că au rămas fără bani pentru plata drepturilor salariale”, a anunţat premierul Ludovic Orban în debutul şedinţei de Guvern de vineri. 
 
Premierul a precizat că banii pentru plata salariilor aferente lunii octombrie vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului, iar pentru ultimele două luni ale anului se va face o analiză. 
 
Premierul a precizat că trebuie analizat de ce consiliile judeţene au rămas fără bani şi cum au fost construite bugetele, astfel încât să se găsească soluţii pentru plata salariilor tuturor persoanelor care lucrează în sistem. 
 
De asemenea, premierul a explicat că unele primării au probleme cu plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi a salariilor însoţitorilor. 
 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.